Octogenar implicat în accident de luni seara, de pe DN79, a murit

Vești triste cu privire la accidentul care a avut loc luni seara pe DN79, la ieșire din Arad spre Oradea. Șoferul Fiat-ului care a provocat accidentul, un bărbat în vârstă de 83 de ani, a murit în urma rănilor suferite.

Reamintim, octogenarul circula pe prima bandă de mers când, în dreptul cimitirului Grădiște, a virat brusc stânga, tăindu-i calea unui Ford care circula regulamentar în aceeași direcție, pe banda a doua. Impactul dintre cele două autoturisme a fost deosebit de violent, Fiat-ul fiind lovit puternic pe partea stângă și proiectat într-un stâlp aflat lângă pista de biciclete dinspre sere.

„Din primele cercetări la fața locului, ieri (luni-n.r.), în jurul orei 18.20, un bărbat de 83 de ani din Arad a condus un autoturism pe Calea Zimandului, înspre Oradea, pe banda întâi de mers. La un moment dat a efectuat un viraj de întoarcere, fiind acroșat de un autoturism condus pe banda a doua de mers, în același sens, de către un tânăr de 18 ani din Arad. În urma incidentului a rezultat rănirea gravă a bătrânului” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon Claudia Iuga, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Octogenarul a rămas încarcerat în mașină, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi scos din autoturism. Echipajul medical prezent la locul accidentului i-a acordat bărbatului primele îngrijiri după care l-a transportat de urgență la Spitalul Județean Arad. Diagnosticat cu politraumatisme, pacientul a fost supus, luni seara, mai multor investigații și internat pe Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Din păcate, organismul său a cedat, medicii fiind nevoiți să-i declare decesul marți dimineață.

Dosar penal

Potrivit procedurii, polițiștii au deschis în acest caz un dosar de cercetare penală cu privire la faptă. Dacă în urma verificărilor se va constata că nu sunt întrunite elementele săvârșirii infracțiunii, atunci se va dispune clasarea.

Lasă un răspuns