Olt: 13 ambulanţieri, puşi sub control judiciar. Ce au furat, în mod repetat

13 ambulanţieri din Corabia, judeţul Olt, au fost puşi sub control judiciar, marţi, aceştia fiind cercetaţi pentru delapidare, fals şi uz de fals, după ce şi-ar fi însuşit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Olt, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare, luni, acţiunea penală faţă de un număr de 15 inculpaţi, ambulanţieri în cadrul Serviciului de Ambulanţă Corabia, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals.

Sursa citată a transmis că marţi magistraţii au luat măsura controlului judiciar faţă de 13 dintre ambulanţieri, acestora fiindu-le interzisă şi exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile.

În luna august, poliţiştii din judeţul Olt au făcut 17 percheziţii la sediul Ambulanţei şi la locuinţele mai multor persoane bănuite că, în perioada 2015-2018, şi-ar fi însuşit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei.

Lasă un răspuns