Opoziţia trebuie să încerce acum o moţiune de cenzură. E ultimul moment

Senatorul PMP Traian Băsescu a îndemnat din nou partidele din Opoziţie să încerce depunerea unei moţiuni de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă, precizând că este ultimul moment când demersul ar avea şanse de reuşită.

“Opoziţia trebuie să încerce acum! Opoziţia trebuie să înţeleagă un lucru elementar: fie că vorbim despre economie, despre justiţie, despre reprezentare la nivel UE, despre viaţa de zi cu zi a românilor, majoritatea PSD – ALDE scufundă ţara în mod accelerat. Este ultimul moment când opoziţia mai poate depune o moţiune de cenzură, cu ceva şanse de reuşită, pentru îndepartarea de la putere a guvernului marionetă Dăncilă. Altfel, opoziţia este părtaşă la distrugerea României de către această adunătură de ticăloşi ai politicii autohtone. Opoziţia trebuie să aibă conştiinţa împăcată că a încercat”, a afirmat Traian Băsescu, într-o postare miercuri seară pe Facebook.

Senatorul PMP are şi un post scriptum la postare, în care spune că: “Ştiu că sunt mulţi „filosofi” care spun că n-ar fi momentul. Probabil, după ei, momentul potrivit este la Crăciun”.

De astfel, PMP este singurul partid din Opoziţie care a propus susţinerea unei moţiuni de cenzură, după consultările pe care le-a avut, miercuri la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis.

În acest context, preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac, a declarat că PSD-ALDE s-a compromis definitiv pe legile justiţiei, motiv pentru care partidul său susţine demararea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultări cu toate partidele parlamentare pe tema modificării legislaţiei în domeniul justiţiei, după avizele critice şi recomandările Comisiei de la Veneţia.

Înainte să poarte discuţiile la Cotroceni, şeful statului a spus că nu intenţionează să facă un pact cu niciun partid politic, însă îşi doreşte să fie mediator pentru formaţiunile politice. Totodată, Iohannis a afirmat că legile cum au ieşit din Parlament nu sunt aplicabile.

Lasă un răspuns