Orban: Instituţia Prezidenţială a rămas singura instituţie legitimată prin vot

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut joi că instituţia Prezidenţială a rămas singura instituţie legitimată prin vot şi a afirmat că Liviu Dragnea a devenit ”o persoană care nu-şi mai poate stăpâni nervii, răţoindu-se la toţi cei care îndrăznesc să-i pună la îndoială realitatea paralelă”.

“După confiscarea Parlamentului şi Guvernului de către Liviu Dragnea şi clica sa, instituţia Prezidenţială a rămas singura instituţie fundamentală, legitimată prin vot de cetăţeni, fidelă valorilor democratice şi europene. Majoritatea instituţiilor statului român se află deja în controlul deplin al lui Liviu Dragnea şi al PSD, fapt grav ce instituie adevăratul <stat paralel> cu interesele legitime ale românilor”, a transmis Ludovic Orban printr-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Liderul PNL l-a acuzat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că a ajuns să se folosească de funcţia de conducere pe care o are pentru a scăpa de închisoare.

“Liviu Dragnea a devenit un pericol real şi iminent pentru democraţia românească, pentru interesele României ca stat membru al UE şi NATO. A ajuns să folosească poziţia de preşedinte ale Camerei Deputaţilor pentru a se sustrage rigorilor legii, falsificând mandatul primit în alegeri, întrucât PSD nu a solicitat, şi prin urmare nici nu a primit, girul românilor pentru ceea ce face astăzi (..) În ultimele zile, Liviu Dragnea este transfigurat, o persoană care nu-şi mai poate stăpâni nervii, răţoindu-se la toţi cei care îndrăznesc să-i pună la îndoială realitatea paralelă pe care vrea să le-o inoculeze cetăţenilor. Este stupefiantă tirada de ameninţări şi intimidări la care recurge acest individ căruia raţiunea i-a scăpat de sub control”, a mai susţinut Ludovic Orban.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis, dar consideră că suspendarea “trebuie să fie o opţiune serioasă”.

“Eu nu aştept răspuns (n.r.: din partea preşedintelui Iohannis privind revocarea) pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituţiei, de care îşi bate joc. Nu-l interesează Constituţia, legea, îl interesează propriul interes. Spunea de dictatura majorităţi, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că asta este majoritatea prin alegeri, în democraţie. Este deranjat de majoritate. Este exact logica unui dictator. Nu contează alegerile, contează doar ce vreau unul singur care trebuie să aibă în subordonare CCR, instituţiile. Eu am discutat cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o abordare serioasă. Poate mai trimite un consilier să ameninţâei un judecător CCR. O fi trimis un consilier să ameninţe un judecător de la Înalta Curtea. Şi domnul Tăriceanu a spus că nu e de acord, şi că trebuie să analizăm şi să luăm o decizie, da sau nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns