Până la finalizarea anchetei, nu se poate pune problema înaintării în grad a „omului în alb”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre înaintarea în grad a lui Cătălin Paraschiv, susţinând că aceatsa nu poate fp făcută până când nu este finalizată ancheta cu privire la intervenţia de la protestul din 10 august.

“Inaintarea în grad a lui Paraschiv, până nu avem o finalizare a anchetei, pentru cel care a condus atacurile din Piaţa Victorie nu se poate pune problema unei înaintări în grad”, a spus Dan Barna.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că MAI a transmis către Klaus Iohannis propunerea de acordare gradului de general lui Cătălin Paraschiv, demersul fiind motivat de faptul că ofiţerul a dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„În data de 15 octombrie a.c., ministrul Afacerilor Interne a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă – cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan. Ministrul Afacerilor Interne îşi fundamentează propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Totodată, ministrul Afacerilor Interne a transmis că au fost efectuate verificările necesare, de securitate şi de legalitate, şi îşi asumă responsabilitatea privind integritatea morală şi profesională a ofiţerului propus”, se arată într-un răspuns transmis de Adminitraţia Prezidenţială, pentru MEDIAFAX.

La cea de-a doua audiere a sa în dosarul protestelor din 10 august, Cătălin Paraschiv, cel care a coordonat Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei în timpul protestelor, a declarat nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor şi că nu a avut informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.

Lasă un răspuns