Papa Francisc condamnă „lăcomia nestăpânită” a oamenilor, în mesajul de Crăciun

Papa Francisc a condamnat „lăcomia nestăpâniă” a consumerismului din prezent şi a făcut apel persoanelor din ţările dezvoltate să trăiască o viaţă mai simplă şi mai puţin materialistă, în cadrul discursului ţinut cu ocazia slujbei de Crăciun, relatează The Telegraph.

Mii de persoane au participat în noaptea de luni spre marţi la slujba din Basilica Sfântul Petru din Vatican.

„Istoria omenirii este marcată de o lăcomie nestăpânită, chiar şi azi când, paradoxal, puţine persoane cinează luxos şi mulţi alţii nu beneficiază de pâinea zilnică”, le-a transmis Papa enoriaşilor prezenţi la slujbă.

Acesta a condamnat diviziunea imensă dintre bogaţi şi săraci, menţionând că faptul că Iisus a fost născut în sărăcie, într-o iesle, ar trebui să demonstreze tuturor care este înţelesul vieţii.

Papa Francisc a transmis că naşterea lui Hristos ar trebui să inspire un nou mod de viaţă, care să nu fie definit de „devorare şi lăcomie, ci de dărnicie”.

„Haideţi să ne întrebăm: Chiar am nevoie de aceste obiecte materiale şi reţete complicate pentru a trăi? Mă pot descurca fără aceste suplimente inutile pentru a mă bucura de o viaţă mai simplă?”, i-a întrebat Papa pe cei prezenţi la Vatican.

„Pentru multe persoane, scopul vieţii este găsit în ceea ce posedă, în excesul de obiecte materiale”, a declarat Papa.

Marţi, în ziua de Crăciun, Papa va transmite mesajul „Urbi et Orbi” (Către oraş şi lume) de la balconul catedralei Sfântul Petru.

Este al şaselea an în care Papa Francisc, în vârstă de 82 de ani, oficiază slujba de Crăciun din poziţia de cap al Bisericii Catolice.

Lasă un răspuns