PARADOXUL prezentat de Sebastian Ghiţă: Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul

Sebastian Ghiţă precizează, după ce IGPR a anunţat că plata pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa a fost decontată de Poliţie, că nici reprezentanţii Inspectoratului nu mint, dar nici el, deoarece ambele părţi ar fi plătit suma necesară. Ghiţă a spus că procurorii au găsit facturile.

„Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro. Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit, la rugămintea mea, 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă. Am explicat de ce Kovesi se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare”, a spus Sebastian Ghiţă, potrivit RomâniaTV.

Potrivit fostului deputat, costul închirierii avionului folosit de Ţiriac Air a fost de 4.000 de euro pe oră, iar suma totală necesară cursei Bucureşti-Jakarta a fost acoperită de Poliţie, cu o parte, şi de o firmă din Ploieşti, pe de altă parte.

„O cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors. În total, vorbim de 34 de ore de zbor. Costul închirierii unui avion GulfStream G200, precum cel folosit de către Ţiriac Air, este de 4.000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la Parchetul General vor face lumină şi vor găsi rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate acestea sunt probe şi au fost găsite de către procurori. Sunt mulţi martori care cunosc situaţia”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Precizările vin dupăă ce IGPR a anunţat că Poliţia Română a negociat cu trei operatori economici în 2011 aducerea lui Nicolae Popa în ţară, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, şi a semnat pe 14 aprilie 2011 şi achitat un contract în valoare de 234.207,30 de lei în acest sens.

Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, precizează Poliţia Română.

“În acest caz, a fost declarat câştigător operatorul economic S.C. ION ŢIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziţionate au vizat transportul de pasageri, pe ruta Bucureşti – Jakarta şi retur. Semnarea contractului de prestare servicii şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, la data de 14.04.2011. Operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011”, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI şi eliberat condiţionat anul trecut, a ajuns, marţi, la Parchetul General, pentru a fi audiat după denunţul depus de Sebastian Ghiţă la Secţia de anchetă a magistraţilor contra Codruţei Kovesi.

Lasă un răspuns