Patru europarlamentari PPE care au zburat la Caracas pentru a se întâlni cu Guaido, expulzaţi pentru „neobrăzare”

Autorităţile din Venezuela au refuzat să permită accesul în ţară unei delegaţii de europarlamentari, susţinând că aceştia au zburat la Caracas având “motive conspiraţioniste”, potrivit postului Euronews.

Luna trecută, Parlamentul European l-a recunoscut pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, drept preşedinte interimar.

Patru europarlamentari din cadrul Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta) au zburat la Caracas pentru a se întâlni cu Guaido, a anunţat unul dintre politicieni pe o reţea de socializare.

“Ne-au reţinut paşapoartele, nu ne-au comunicat motivul expulzării“, a declarat europarlamentarul spaniol Esteban González Pons.

Ministrul venezuelan de Externe, Jorge Arreaza, a transmis pe Twitter că europarlamentarii au fost informaţi de acum câteva zile că nu vor fi primiţi în ţară.

Venezuela “nu va permite extremei drepte europene să perturbe pacea şi stabilitatea ţării cu o nouă acţiune intervenţionistă, neobrăzată”, a afirmat Arreaza.

Luna trecută, Juan Guaidó, liderul opoziţiei şi şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe Maduro în contextul în care ţara se confruntă cu o criză politică şi economică profundă. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Guaidó a fost recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de Statele Unite şi de cele mai multe ţări occidentale, în timp ce Maduro, care susţine că este victima unei lovituri de stat, este sprijinit de Rusia, China, Cuba, Siria.

Lasă un răspuns