Pesta porcină a fost confirmată într-o gospodărie din judeţul Olt

Pesta porcină a fost confirmată, vineri, într-o gospodărie de la periferia localităţii Rusăneşti din judeţul Olt, situată la trei kilometri de judeţul Teleorman, în apropierea zonei unde au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană la mistreţi.

Localitatea se află la trei kilometri cu judeţul Teleorman, în apropierea zonei unde au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană la mistreţi.

În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă. Din datele preliminare ale anchetei, aflate în desfăşurare, a reieşit că proprietarul porcului diagnosticat cu pestă porcină are o stână în apropierea judeţului Teleorman, unde, pe perioada verii, a crescut şi porci.

”Gospodăria din localitatea Rusăneşti a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei. De asemenea, medicii veterinari din cadrul DSVSA Olt au prelevat probe de la porcii fiului proprietarului gospodăriei afectate, probe care au fost trimise către laborator”, arată ANSVSA.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt a dispus ecarisarea carcasei şi instalarea filtrelor rutiere.

Lasă un răspuns