Pesta porcină DÂMBOVIŢA. Un fost asistent medical veterinar, care ar fi încercat să salveze porci bolnavi, este cercetat penal

Un fost asistent medical veterinar din Dâmboviţa este cercetat penal după ce a dat medicamente şi a operat porci din focarul de gripă porcină africană confirmat în comuna Lucieni, acesta fiind acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au făcut verificări după ce oamenii legii au fost sesizaţi că la domiciliul unui bărbat din comuna Lucieni a fost confirmat un caz de gripă porcină africană, în gospodărie fiind mai mulţi porci.

Din cercetări a reieşit faptul că pe 1 septembrie, animalele prezentau semne de boală, motiv pentru care proprietarul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentaţie animalelor şi ar fi operat două dintre acestea.

“În perioada 5-15 septembrie, animalele au murit. Totodată, din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar”, arată Poliţia Dâmboviţa.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a extins pesta porcină, iar pe numele fostului asistent medical veterinar a fost întocmit un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că autorităţile au fost alertate de un bărbat din localitatea Lucieni, care a anunţat că doi porci din gospodăria sa au murit.

“S-a confirmat într-o curte, într-o gospodărie în localitatea Lucieni. S-a confirmat pestă porcină africană, cu buletin de analiză pozitiv, după ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dâmboviţa.

Lasă un răspuns