PNL ţine Guvernul în suspans. Partidul a anunţat că va depune moţiune de cenzură în această săptămână, fără a preciza ziua

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei de marţi a Biroului Executiv, că liberalii vor depune săptămâna aceasta, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, urmând ca ziua să fie stabilită împreună cu celelalte partide de Opoziţie.

“PNL îşi doreşte pentru România un alt Guvern. PNL consideră cu Guvernul României este cel mai prost Guvern din istoria României, şi trebuie înlocuit cât mai rapid cu Guvern care să aibă capacitatea să exercite în cele mai bune condiţii Preşedinţia Consiliului UE şi care să aducă beneficii maxime din această misiune. De aceea am luat decizia de a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernlui Dăncilă. Am mandatat liderii grupurilor parlamentare ai PNL ca împreună cu ceilalţi parteneri din Opoziţie să finalizeze textul moţiunii de cenzură şi să depună moţiunea săptămâna aceasta”, a afirmat Ludovic Orban, la încheierea BEx al PNL de marţi.

Întrebat, marţi la Parlament, de ce nu va depune, miercuri, PNL moţiunea de cenzură în Parlament şi se gândeşte să amâne demersul pentru ziua de vineri, Ludovic Orban a răspuns: “Asta este decizia PNL şi ea va fi respectată”.

Liderii partidelor de Opoziţie au anunţat că săptămâna aceasta moţiunea de cenzură împotriva Executivului.

Referitor la subiect, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul lunii decembrie, că nu are emoţii în legătură cu moţiunea de cenzură, deoarece există majoritate parlamentară şi are încredere în colegii de partid.

Pe 27 iunie, plenul reunit al Parlamentului a respins moţiunea de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat. Moţiunea de cenzură, intitulată “Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, a fost iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP.

Lasă un răspuns