Polonia a fost sancţionată de FIFA, după mesajul fanilor din partida cu Senegal

“Comisia de Disciplină FIFA a sancţionat Asociaţia Poloneză de Fotbal cu o amendă de 10,000 de franci elveţieni şi un avertisment pentru afişarea unui banner ofensiv şi politic al fanilor polonezi”, scrie FIFA, dar nu au oferit alte informaţii despre banner. Polonezii au refuzat să comenteze decizia FIFA.

Au mai deschis proceduri disciplinare şi împotriva federaţiilor de fotbal ale Argentinei şi Croaţiei pentru nişte incidente întâmplate în tribune în timpul meciului disputat de acestea, meci încheiat cu victoria Croaţiei cu scorul de 3-0. A mai amendat săptămâna aceasta şi Federaţia de Fotbal a Mexicului pentru  “discriminare şi insulte” ale fanilor, în timpul meciului câştigat împotriva Germaniei cu 1-0.

FIFA a mai deschis proceduri disciplinare şi pentru jucătorii elveţieni Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka pentru celebrarea golurilor cu un mesaj pro-albanez. Federaţia Sârbă de Fotbal cel mai probabil nu o să scape de o amendă în urma unor incidente în mulţimea de fani şi pentru afişarea unor mesaje interzise, în timp ce antrenorul sârb Mladen Krstajic este investigat după declaraţiile făcute în finalul meciului.

Lasă un răspuns