Copiii nevoiași dintr-o localitate din judeţul Teleorman au parte de petreceri de ziua lor organizate chiar de preotul din comună.Satul Lada din Teleorman are o populaţie îmbătrânită şi multe neajunsuri. Micuții şi bătrânii trăiesc la limita sărăciei, pentru că cei mai mulți dintre oamenii în putere din zonă nu au acces la piaţa muncii.Aşa că preotul din comună le oferă micuţilor o masă caldă în fiecare zi. Iar de ziua lor le organizează petreceri şi le oferă cadouri.

De mulți ani, preotul Florin Danu face eforturi ca micuţii care provin din familii sărace din satul Lada din Teleorman să simtă bucuria copilăriei. Le asigură copiilor educație și hrană, pregătind câte o masă caldă în fiecare zi. Se întâmplă de vreo trei ani, pentru 35 de copii și 35 de bătrâni. În plus, atunci când bătrânii nu se pot deplasa, le duce masa acasă.

Mai mult, în weekend se țin în biserică ore de limba engleză și, mai nou, de limba și literatura română. Pentru ca beneficiarii proiectului de binefacere al părintelui să se poată bucura, în egală măsură, de hrană materială și spirituală. O dată pe lună le organizează petreceri de ziua lor, copiilor care nu îşi permit să facă acasă o petrecere.

„O după-amiază de poveste! Vă mulțumim tututor!”, a postat preotul pe Facebook, în 13 octombrie, ziua în care a sărbătorit 18 copii din comună.

Părintele și-a propus să construiască trei case

Acum, însă, părintele Danu are planuri și mai ambițioase. El și-a propus să construiască trei case de tip familial pentru copiii abandonați, femeile alungate și bătrânii singuri nu doar din comunitatea lui, ci din întreg județul. Proiectul a început deja, iar părintele a reușit să facă rost de cărămida necesară și de o parte din fier.

Însă, e nevoie de bani pentru betonul din stație și pentru cherestea. În același timp, manopera are și ea niște costuri. Construcția celor trei case a început recent și se pare că lucrurile tind să se rezolve.

Cei care cred că pot ajuta la această inițiativă extraordinară pot depune un ajutor în contul Asociației „Mană Cerească”, în contul deschis la BCR: RO37RNCB0248125864690001.

Biserica păstorită de preotul inimos este situată în satul Lada, comuna Tătărăştii de Jos, în nordul judeţului Teleorman, pe şoseaua naţională Alexandria-Piteşti. Locuitorii satului Lada sunt toţi de religie creştin-ortodoxă.

Biserica actuală a fost construită în anul 1823 de către ctitorii Grigore Ghica, Popa Gheorghe, Grigore Musa, cu ajutorul enoriaşilor.

În stil muntenesc, biserica are formă de corabie și este construită din cărămidă, fiind învelită cu tablă. Pardoseala este din ciment. Biserica este împărţită în altar şi naos, catapeteasma este din zid şi este pictată. Sunt pictaţi numai pereţii, iar tavanul este din scândură vopsită.

În anul 1925 biserica a fost renovată – inclusiv pictura – şi tot atunci s-a construit şi clopotniţa care e în forma de schelă, din lemn şi învelită cu tablă. A mai urmat o renovare, spectaculoasă chiar, în urmă cu câțiva ani. Biserica nu posedă casa parohială.

Cel mai vechi preot slujitor cunoscut a fost preotul Gheorghe pe la anul 1830, apoi nu se mai cunosc. De la 1943 slujesc preoţii Maioru Voicu, Marin Pufulete – până în 1996, când slujeste preotul Marius Onița. De la trecerea părintelui Onița la cele sfinte, în octombrie 2010 şi până astăzi slujeşte preotul Florin Danu.

Un comentariu la „POVESTEA PREOTULUI CU 35 DE COPII

Lasă un răspuns