Premierul, despre ceremonia de la Ateneu: A fost un eveniment reuşit. E bine că a venit preşedintele/ Mesajul transmis liderilor din opoziţie care nu au participat

Viorica Dăncilă a declarat, marţi la Antena 3, că ceremonia deschiderii oficială a Preşedinţiei române la Consiliul UE de la Ateneul Român a fost un eveniment reuşit, însă neparticiparea liderilor Opoziţiei arată că judecă lucrurile din perspectivă personală, ceea ce e dăunător pentru România.

„Legat de evenimentul de la Ateneu am invitat toţi foştii preşedinţi, toţi miniştrii, am încercat să arăt că există consens, că putem să ne unim pentru o ocazie importantă pentru România. A fost un eveniment reuşit pentru că ştiam că acest eveniment contează şi va avea impact asupra modului în care vom fi priviţi. A fost bine că a venit preşedintele, dar pentru că lideri din opoziţie să spună că nu vin la acest eveniment. Era un eveniment al Preşedinţiei române a Consiliului UE. Cred că e foarte dăunător pentru România să judeci din punct de vedere personal şi să nu ai o viziune de ansamblu pentru ţară”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, marţi la Antena 3.

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române a Consiliului UE a avut loc, pe 10 ianuarie, la Ateneul Român.

La eveniment au participat preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani şi al Consiliului European Donald Tusk, precum şi şeful statului Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache. Toţi menţionaţi au susţinut discursuri cu ocazia inaugurării Preşedinţiei Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie 2019 pentru un mandat de şase luni.

Unii liberali au anunţat pe reţelele de socializare că nu vor participa la ceremonia de la Ateneul Român deoarece nu vor să pfacă compromisuri, participând alături de PSD care se preface că se bucură de eveniment.

Lasă un răspuns