Preşedintele PSD despre vizita premierului la Bruxelles: Viorica Dăncilă a avut o prestaţie foarte bună

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Parlament, că Viorica Dăncilă a avut ”o prestaţie foarte bună la Bruxelles” şi că oficialii cu care s-a întâlnit premierul au înţeles totuşi că în România ”adevărul este altul decât cel care e prins în toate materialele mincinoase” trimise PE.

”Doamna prim-ministru a avut o prestaţie foarte bună la Bruxelles. Din fericire eu am putut să ştiu ce s-a întâmplat acolo, inclusiv la întâlnirea din grupul social-democrat. A avut discuţii foarte serioase cu toţi cu care s-a văzut şi eu cred că majoritatea celor cu care s-a întâlnit au înţeles totuşi că în România adevărul este altul decât cel care e prins în toate materialele mincinoase şi manipulatoare din ultima perioadă, care au fost transmise în permanenţă în Parlamentul European”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre prestaţia Vioricăi Dăncilă în timpul vizitei de lucru de la Bruxelles.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a scris, miercuri, pe Facebook, că premierul Viorica Dăncilă a spus în dezbaterea din grupul socialist din PE că la protestele din 10 august „jandarmeriţa a fost bătută cu bestialitate de protestanţi”.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmeriţa a fost <bătută cu bestialitate de protestanţi>”, a scris, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.

El a adăugat că speră ca traducătorii să fi înţeles că premierul a vrut să spună „protestatari”.

„Sper că traducătorii au înţeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios”, a precizat Ivan.

Viorica Dăncilă a participat, miercuri la Bruxelles, la reuniunea grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, premierul discutând cu aceştia despre protestele din 10 august şi reforma în domeniul justiţiei în România, informează Guvernul.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat “foarte îngrijorat” de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.

Lasă un răspuns