Presiune să se facă motivarea mai repede

Preşedintele PSD s-a declarat, duminică seară, şocat de declaraţia şefei instanţei supreme, potrivit căreia, până în septembrie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie să motiveze toate condamnările. Liviu Dragnea a spus că e vorba de o presiune clară asupra judecătorilor.

“Am văzut-o pe doamna Tarcea, preşedinta ÎCCJ. Pentru mine a fost şocant şi ulterior să urmăresc ce a spus cu presiune clară asupra judecătorilor. A spus-o cu subiect şi predicat că se face presiune să se facă motivarea mai repede, judecarea mai repede”, a declarat liderul PSD, la România Tv.

Reacţia preşedintelui social democraţilor vine după ce preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat că le-a cerut tuturor judecătorilor din subordine ca, până în septembrie, să motiveze toate condamnările. “Din punctul meu de vedere, este imposibil la Înalta Curte, cel puţin, să respecţi termenul de motivare de 30 de zile. S-au luat tot felul de măsuri administrative, în prezent a fost redus mult numărul de dosare care au fost întârziate la motivare. Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat. În caz contrar, vor suporta consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei”, a declarat anterior Cristina Tarcea, la Realitatea Tv.

Liviu Dragnea a mai spus, duminică, că cel care beneficiază de pe urma condamnării sale este statul paralel, al cărui reprezentant este preşedintele Klaus Iohannis.

“S-a tot vorbit despre asta (cine este beneficiarul condamnării în primă instanţă a lui Liviu Dragnea -n.r.). Statul subteran, paralel, iar beneficiarul este Iohannis cu toţi cei din jurul lui, procurori, ofiţeri de informaţii, SPP. (Klaus Iohannis -n.r.) Nu vede altceva decât al doilea mandat. Dacă l-ar fi interest România, ar fi ţinut cont de apelurile mele publice a discuta în trei, şi cu domnul Tăriceanu, să ne vedem ca să ne punem de accord. Ce am văzut în schimb: premierul să îşi dea demisia, eu m-am făcut ascuns cu nişte evrei, plângere penală împotriva premierului”, a mai spus liderul PSD.

Lasă un răspuns