Prim-ministrul, după ce Firea a cerut trecerea Metrorex la Primăria Capitalei: Nu pot să fac lucruri pe care legea nu mi le permite

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la Parlament, legat de solicitările primarului Capitalei, Gabriela Firea, că a sprijinit-o pe aceasta în „multe proiecte” dar nu poate să facă ceea ce legea nu îi permite.

Întrebată dacă este posibil ca în mandatul său de premier, să fie transferate la Primăria Capitalei, aşa cum a cerut Gabriela Firea, centura Capitalei, Metroul şi ELCEN, premierul Viorica Dăncilă a spus că va avea săptămâna viitoare o discuţie pe această temă cu edilul bucureştean.

„Am solicitat de la fiecare minister în parte un punct de vedere bazat pe legislaţie, pe ceea ce se poate sau nu se poate. O să avem o discuţie săptămâna viitoare cu dna Primar General tocmai pentru a explica fiecare punct din cele trei solicitări ale domniei sale. Cred că cea mai bună armă este dialogul şi cred că acest dialog trebuie să îl facem la Guvern şi nu prin intermediul unuia sau altuia”, a spus acesta.

Şeful Executivului a adăugat că a ajutat-o pe Firea când a fost posibil legal.

„Am avut dialog, am sprijinit-o pe dna Primar General în multe proiecte, dar atunci când a fost posibil. Când nu a fost posibil, nu pot să fac nişte lucruri pe care legea nu mi le permite. Deci vom avea o discuţie săptămâna viitoare pe cele trei proiecte solicitate de dna Primar General”, a menţionat Dăncilă.

Primarul Capitalei i-a dat luni preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, trei foi scrise de mână în care îşi anunţă demisia din fruntea PSD Bucureşti şi îşi motivează gestul prin faptul că formaţiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

“Consider că programul politic şi administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât şi PSD, am câştigat alegerile locale din Bucureşti în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorităţi centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou”, a scris Firea.

 

Lasă un răspuns