Prima apariţie a lui Busu la TV, după infarct! E schimbat total. Celor din platou nu le-a venit să creadă

Florin Busuioc, în vârstă de 56 de ani, a apărut pentru prima dată în spaţiul public, după ce a suferit un infarct pe 6 noiembrie, la Craiova, în timp ce se afla pe scenă.

Florin Busuioc a fost externat la finalul lunii noiembrie. Îndrăgitul om de TV a primit acceptul medicilor să meargă acasă, însă va trebui să respecte un regim strict. Iar Busu şi-a făcut timp să apară la TV pentru a le arăta fanilor că este în regulă.

In emisiunea ”La Măruţă”, angajatul PRO TV a vorbit despre momentele cumplite prin care a trecut timp e o lună şi a anunţat că a renunţat la fumat, o schimbare majoră în viaţa sa, ţinând cont că fuma de patru decenii: “Am primit o grămadă de semnale de la oameni. Şi pe stradă, că acum trebuie să ies să mă plimb uşor, oamenii îmi spun ”bine că eşti bine”. Sunt pregătit să spun vremea.

“Nimic din ziua respectivă nu îmi aduc aminte absolut nimic. Dimineaţă am fost la PRO, am făcut ştirile, după care după-amiază am plecat la Craiova, am jucat piesa de teatru, am terminat. După spectacol mi s-a făcut rău şi înţeleg că la un moment dat regizorul m-a întrebat dacă sunt bine şi am zis un calciu, un magneziu, simţeam că sunt slăbit.

Mi-a zis ”nu vrei tu mai bine să mergem la spital?”. Când am zis da, el s-a speriat pentru că eu nu am chestia asta, să merg la spital pentru orice prostioară. M-am întors în cabină şi am vrut să pun mâna pe scaun şi am căzut. Nu îmi mai aduc aminte nimic, ştiu doar din povestirile lor. Nu m-am simţit deloc rău în dimineaţa aia, nu a avut niciun semn”

A scăpat de un viciu pe care-l avea de 40 de ani!

Îndrăgitul actor şi om de televiziune a apelat la o schimbare de urgenţă. De la trei pachete de ţigări pe care le fuma pe zi, Busu a pus stop şi încearcă, pe cât posibil, să ducă o viaţă sănătoasă: “Cred că am fumat cam mult toată perioada asta. Nu mai fumez acum, nu mai simt nevoia să fumez. Am fumat 40 de ani, groaznic, ceva înfiorător. Să nu faceţi asta Dacă puteţi să nu fumaţi, nu fumaţi. Fumam 3 pachete pe zi. Nu era o plăcere, era un impuls, pentru gest şi cine ştie pentru ce altceva.

S-a repezit spre mine colegul Bogdan Talaşman, care mi-a făcut resuscitare, a durat ceva până a venit şi echipajul SMURD, care a preluat toată treaba. După aceea am fost dus la spital şi a fost bine. A fost un atac de cord masiv, am înţeles. Acum eu nu mai ştiu ce s-a întâmplat, când mi-am revenit, nu-mi aduc aminte. Dacă a fost să fie aşa, aşa a trebuit să se întâmple. Neti mi-a zis că a avut mare încredere pentru că ştia cât pot să duc. Nu am rămas cu nicio sechelă la cap, ăsta e marele câştig. Dacă dormeam, acolo eram, nu mă mai ridicam.

Cred că o să am ceva mai multă grijă de mine, o să mă odihnesc ceva mai mult. Asta cu odihna la mine nu prea a funcţionat. Tot timpul eram în priză, aveam ceva de făcut. Mie nu îmi e frică de moarte, nu mi-a fost niciodată, îmi e frică de obiecte mici, ace care îmi pot intra în ochi, asta e singura mea spaimă. Consider că oricum moartea e ceva implacabil şi survine la un moment dat”, a declarat Florin Busuioc în emisiunea de la ProTV.

Lasă un răspuns