Prima reacţie a ambasadorul SUA la Bucureşti după ce a aflat că va fi înlocuit: Nu îl cunosc pe Zuckerman. Nu ştiu când mi se va încheia mandatul

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că nu ştie când i se va încheia mandatul, iar acest lucru depinde de Senatul Satelor Unite, precizând că nu îl cunoaşte pe Adrian Zuckerman, nominalizat în locul său de Donald Trump.

Întrebat de jurnalişti ce va face după ce i se va încheia mandatul de ambasador, întrucât preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat pe Adrian Zuckerman, Hans Klemm a spus, miercuri, la Alba Iulia, că nu ştie când i se va termina mandatul.

”În final, depinde de Senatul SUA. Imediat după ce preşedintele face o propunere de numire în funcţie, trebuie confirmat în funcţie, trebuie să ajungă la post. Aceasă perioadă ne va oferi mie şi soţiei mele puţin timp pentru a stabili ce vom face ulterior”, a răspuns Hans Klemm.

De asemenea, Hans Klemm a afirmat că nu îl cunoaşte pe Adrian Zuckerman.

Pus să spună câteva cuvinte despre mandatul său din România, Hans Klemm a spus, râzând, că ”încă nu s-a încheiat”, iar despre acest lucru va vorbi ulterior.

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a găzduit miercuri un eveniment omagial dedicat personalităţii preşedintelui american Thomas Woodrow Wilson, la care a participat şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

La finalul manifestării, Klemm a primit, din partea autorităţilor judeţene, un crochiu cu figura preşedintelui Wilson. Tot cu această ocazie a fost prezentat în premieră bustul în bronz al lui Thomas Woodrow Wilson, lucrare realizată de artistul albaiulian Stefan Binţinţan.

“Suntem foarte recunoscători Consiliului Judeţean din Alba şi Muzeului Unirii pentru recunoaşterea meritelor preşedintelui Woodrow Wilson astăzi. Este un bust frumos şi măreţ realizat de un artist aici în Alba. Ne oferă o oportunitate de a omagia contribuţia preşedintelui Wilson nu doar în încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ci şi în articularea principiilor autodeterminării, independenţei politice şi economice, ceea ce au reprezentat o sursa de inspiraţie pentru cei care au proclamat unirea României şi a României Mari, aici, în Alba Iulia, în decembrie 1918. Suntem foarte recunoscători Muzeului şi Consiliului judeţean pentru invitaţia de a participa la această ceremonie şi suntem foarte onoraţi, atât ambasada, cat şi eu că fostul nostru preşedinte este recunoscut”, a mai spus Klemm, la finalul manifestării.

Lasă un răspuns