Primar de sector al Capitalei, propus pentru a prelua interimatul la PSD Bucureşti după demisia Gabrielei Firea

Primarul Sectorului 6 din Bucureşti, Gabriel Mutu, a fost propus, în şedinţa CExN al PSD care se desfăşoară la această oră în Parlament, să preia interimatul organizaţiei social-democrate din Capitală, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Gabriel Mutu este singura propunere avansată în şedinţă, au adăugat sursele citate.

Discuţiile din CExN vin după ce Gabriela Firea a demisionat, înaintea şedinţei, din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, spunând că şi statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

De asemenea, primarul Capitalei i-a dat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, trei foi scrise de mână în care îşi anunţă demisia şi îşi motivează gestul prin faptul că formaţiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

“Consider că programul politic şi administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât şi PSD, am câştigat alegerile locale din Bucureşti în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorităţi centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou”, a scris aceasta.

Noul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a propus luni, în şedinţa CExN care se desfăşoară la Parlament, să se voteze aplicarea unor sancţiuni politice pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid.

Potrivit surselor citate, secretarul general al PSD a propus ca în CExN să se voteze schimbarea Gabrielei Firea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Ilfov.

De asemenea, Codrin Ştefănescu a propus şi un vot pentru schimbarea lui Firea din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

Firea a declarat, duminică seara, că nu ştie dacă va fi sancţionată în şedinţa CExN, dar că o eventuală pierdere a funcţiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman. „Prezenţa mea în BPN şi CEx nu au adus nimic bun bucureştenilor”, a spus aceasta.

Ea a adăugat că nu vrea să fie exclusă din partid.

Gabriel Mutu, înlocuitorul lui Firea la PSD Bucureşti: Nu s-a canibalizat nimeni

Gabriel Mutu, înlocuitorul lui Firea la PSD Bucureşti, spune că deciziile din şedinţa CEx sunt corecte, atâta timp cât declaraţiile primarului general au fost aşa cum au fost, susţinând că prirmarul general va avea în continuare susţinere atâta timp cât ia decizii pentru Capitală.

“Corecte (n.r. deciziile), pentru că în momentul când ai astfel de declaraţii trebuie să suporţi şi consecinţele. Intenţia nu a fost de a i se retrage sprijinul politic pentru funcţia de vicepreşedinte, ci dumneai a făcut acest pas în momentul când organizaţia PSD Ilfov a fost desfiinţată”, a spus Gabriel Mutu.

Acesta va prelua interimatul la PSD Bucureşti, după ce Gabriela Firea a decis să demisioneze cu câteva minute înainte de şedinţa CEx de luni.

Consilierii generali sunt membri de partid şi au obligaţia să implementeze proiectele asumate prin programul de guvernare. Nu cred că va exista (n.r.: fractură), atâta timp cât propunerile sunt în favoarea cetăţenilor, nu cred că vor vota împotrivă. Nu s-a canibalizat nimeni. La nivelul Capitalei doamna primar general are şi va avea susţinerea organizaţiei PSD Bucureşti atâta timp cât va implementa proiectele asumate în campania din 2016″,a mai spus Gabriel Mutu.

Lasă un răspuns