Primarul Gheorghe Falcă, la Bruxelles pentru două zile

Edilul Aradului este prezent la cea de a 130-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că în zilele de 4 şi 5 iulie se află la Bruxelles, cu ocazia celei de a 130-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor, în calitate de membru al delegaţiei României la CoR.

Edilul Aradului a vorbit şi despre cele mai interesante dintre cele 22 de puncte aflate pe ordinea de zi a reuniunii din iulie: Planul de acţiune în vederea sprijinirii protecţiei spaţiilor publice, Evaluarea punerii în aplicare a Agendei urbane a UE, Stimulentele locale şi regionale pentru promovarea unei alimentaţii sănătoase şi durabile, dar şi Propunerea de directivă privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente. Nu mai puţin interesantă e apreciată a fi dezbaterea privind schimbările climatice, dar şi cea referitoare la priorităţile preşedinţiei austriece a Consiliului Uniunii Europene. Cea din urmă este cu atât mai importantă pentru delegaţia română cu cât la începutul anului viitor România va prelua preşedinţia Consiliului UE.

„În contextul în care peste exact şase luni de zile, României îi va reveni această misiune, evident că va trebui să fim foarte atenţi nu numai la modul de prezentare al Austriei la Bruxelles, ci şi la proiectele pe care propune, mai ales că noi le vom prelua peste jumătate de an” – a explicat Gheorghe Falcă.

 

Lasă un răspuns