Primele cuvinte ale lui Thierry Van Cleemput după “ruptura” dintre el şi Simona Halep

Belgianul Thierry Van Cleemput s-a destăinuit în presa din Belgia în privinţa perioadei scurte în care a fost antrenorul Simonei Halep (3 WTA). Antrenorul susţine că cei doi au rămas în relaţii bune şi că doar diferenţele lingvistice şi cele ale metodelor de lucru au dus la acest deznodământ. 

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la rtbf.be, Van Cleemput a explicat pe larg cum a decurs colaborarea cu Simona Halep, cea care a pierdut prima finală a anului, la Doha: “Vreau să spun că totul a fost în regulă la Doha, ea este o mare campioană şi o fată grozavă. A avut un turneu bun, dar nu eram potriviţi. Nu o pot ajuta. Nu mi-e teamă să o spun. Nu pot oferi lucruri pe care nu le ştiu sau pe care nu ştiu cum să le ofer. Ea străluceşte şi are momente mai slabe pe teren. Când a avut momente mai slabe, nu au fost din cauza mea. Când a jucat bine, nu mi s-a datorat. Nu deţin “armele” cu care să o ajut. Nu aş fi vrut doar să-i fiu antrenor de dragul de a fi alături de Simona Halep sau de a avea un salariu. Aş fi vrut să fiu lângă ea din postura antrenorului, pentru că aş fi putut-o îndruma, dar metodele mele nu au coincis cu ale ei, niciunul dintre noi nu a simţit că putem lucra împreună. Ne-am gândit că nu ar trebui să o facem, altfel ar fi fost o greşeală. Am mai avut alte două oferte, dar nu regret că am ales-o pe Halep. Trebuie să experiementezi anumite lucruri pentru a realiza dacă e posibil sau nu. Am învăţat că meseria la care sunt bun e aceea de a lucra cu tinerii. Vreau să readuc în faţă că sunt fericit în urma experienţei de la Doha”, a declarat Van Cleemput pentru rtbf.be. 

De-a lungul colaborării de la Doha, numeroşi specialişti din tenis au susţinut că între antrenor şi fostul lider mondial au existat probleme de comunicare. Van Cleemput a recunoscut că acestea au fost cauzate, în principal, de limba pe care o vorbeau: “E adevărat că a fost greu să comunicăm. În primul rând, ea vorbeşte în română şi ar fi trebuit să vorbească în engleză cu mine, iar eu vorbesc franceza şi parţial engleza. Dar nu pot spune că a fost o problemă cu comunicarea, doar că a trebuit să ne respectăm rolurile”.

  • “A fost de scurtă durată colaborarea, dar din moment ce nu am simţit că putem face lucrurile să meargă, nu am făcut-o. Am petrecut cinci ani cu David Goffin, un jucător pe care l-am iubit. A fost frumos, dar nu aş fi vrut să mă pun în această ipostază. Nu-mi stă în fire”, a adăugat fostul antrenor al Simonei. 

Despre viitorul său: “Voi face un pas înapoi, pas pe care nu l-am făcut după despărţirea de Goffin, pentru căaltele au fost circumstanţele. Mă voi calma. Voi petrece puţin timp la marginea terenului pentru a-l vedea pe fiul meu cum joacă fotbal. Vreau să am grijă de familia mea. Probabil că mă voi întoarce în Mons, dacă voi fi nevoit, pentru a avea grijă de sportivii tineri.Nu voi relua colaborarea cu David Goffin, pentru că el trebuie să se axeze pe un alt antrenor. Are unul nou deja, iar acesta îi va da impulsul spre top-ul tenisului masculin”, a încheiat belgianul, pentru sursa citată. 

Thierry Van Cleemput a lucrat în trecut cu jucătorii de top ai Belgiei, în circuitul ATP: Steve Darcis (2011-2012). Olivier Rochus (1993-1997, 2011-2012) şi, până la Australian Open 2019, David Goffin. Component al staff-ului echipei de Cupa Davis a Belgiei, între 2002 şi 2005, Van Cleemput şi-a pus amprenta vizibil asupra carierei lui Goffin, ajutându-l să atingă cea mai înaltă poziţie a sa în clasamentul mondial (7 ATP), să câştige patru titluri, să joace o finală la Turneul Campionilor (2017) şi două sferturi de finală în turneele de Mare Şlem (Roland Garros 2016 şi Australian Open 2017).

Lasă un răspuns