Procurorul general a încălcat legea prin semnarea protocoalelor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl acuză pe procurorul general că a încălcat legea când a semnat protocoalele cu serviciile de informaţii, creând astfel premisele unei “justiţii paralele, incompatibile cu statul de drept”.

La punctul 18 din cele 20 din cadrul evaluării făcute de ministrul Justiţiei lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader a precizat că acesta a încălcat legea atunci când a semnat protocoalele cu serviciile de informaţii.

“Încălcarea legii prin semnarea unor protocoale prin care se interferează atât în activitatea Parlamentului, cât şi crearea unor premise pentru o justiţie paralelă, incompatibilă cu statul de drept şi dreptul la un proces echitabil. Nu mai e nevoie să spun că am mers mai departe cu procedura de desecretizare a acestor protocoale”, a declarat Toader.

Ministrul Justiţiei a completat, la punctul 19 al acestei evaluări, faptul că procurorul general a ascuns adevărul cu privire la respectivele protocoale.Tudorel Toader a anunţat, miercuri, că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Lasă un răspuns