Protest anti-Brexit, la doi ani de la votul istoric: Manifestanţii au cerut un nou REFERENDUM

Manifestaţia a fost considerată cea mai mare de la votul din 2016 prin care s-a decis la limită părăsirea UE, organizatorii spunând că au participat mai mult de 100.000 de persoane.

Traseul marşului a fost de la Pall Mall până la Piaţa Parlamentului, oamenii umplând străzile capitalei Marii Britanii cu steaguri şi bannere ale UE şi creând o mare de galben şi albastru, culorile simbol ale Uniunii.

Liderul liberal-democrat, Vince Cable, a declarat că Brexit nu este o afacere încheiată” şi ar putea fi inversată, iar co-liderul Partidului Verde, Caroline Lucas, a spus mulţimii că Brexit “va fi un dezastru pentru această ţară”.

Protest anti-Brexit, la doi ani de la votul istoric
Protest anti-Brexit, la doi ani de la votul istoric
Manifestanţii anti-Brexit plănuiesc o “vară de acţiune”, cu evenimente din întreaga ţară, menite să încurajeze opoziţia faţă de Brexit şi crearea de presiuni asupra guvernului pentru a oferi publicului mai multă implicare.

Parlamentul urmează să voteze acordul final de Brexit în toamnă, Guvernul insistând în mod repetat asupra posibilităţii de a părăsi UE fără un acord de retragere.

Marşul vine după un sondaj citat de The Independent, conform căruia aproximativ 48% au cerut un referendum asupra “înţelegerii finale”, faţă de 25% care nu a vrut un alt vot

Lasă un răspuns