UPDATE 22.10 Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat

Protestul din Piaţa Victoriei, de duminică seară, s-a încheiat, oamenii începând să plece în grupuri mari. Acţiunea a început în jurul orei 18:00 şi s-a desfăşurat fără incidente.

Aproximativ 10.000 au protestat, duminică seară, în Piaţa Victoriei. De asemenea, oamenii prezenţi la manifestare au organizat, pentru trei minute, un protest mut.

Participanţii au cântat Imnul Golanilor, Imnul României şi pe cel al Europei, şi au aprins lanternele telefoanelor. Pe tot parcursul acţiunii nu au fost înregistrate incidente, însă o persoană a anunţat că şi-a pierdut copilul, care a fost adus, la scurt timp, de către un poliţist.

UPDATE 21.40 Filosoful Mihai Şora, în Piaţa Victoriei: Fără hoţi e o decizie bună. Naţia mea suferă,vrea dreptate

Filosoful Mihai Şora le-a spus protestatarilor din Piaţa Victoriei că a venit la manifestare pentru a fi alături de naţia sa care suferă şi care vrea dreptate şi că ideea pentru care se militează, fără hoţi, este „o decizie bună”.

„Fără hoţi e o decizie foarte bună. Sunt cu totul de acord cu ea. Am venit aici ca să fiu alături de naţia mea, asta care suferă şi vrea dreptate. (…) Copil înseamnă viitorul ţării, a te juca cu soarta copilului, înseamnă a te juca cu soarta ţării”, a spus filosoful Mihai Şora la protestul din Piaţa Victoriei.

Aproximativ 10.000 de oamenii prezenţi la manifestaţie au organizat, pentru trei minute, un protest mut.

S-au cântat Imnul Golanilor, Imnul României şi pe cel al Europei, în timp ce lanternele telefoanelor au fost aprinse.

UPDATE 21.10 Aproape 10.000 de oameni protestează duminică seara în Piaţa Victoriei

Tot mai mulţi protestatari continuă să vină în Piaţa Victoriei din Capitală, numărul lor ajungând la aproape 10.000. Oamenii au cântat Imnul Golanilor, Imnul României şi pe cel al Europei, în timp ce ţineau în aer lanternele telefoanelor.

UPDATE 20.30 Numărul prostestatarilor continuă să crească. Mai multe artere de circulaţie au fost blocate

Numărul protestarilor prezenţi în Piaţa Victoriei depăşeşte 5.000, până în prezent nefiind înregistrate incidente printre aceştia şi, din cauza numărului crescut de oameni, Brigada Rutieră a restricţionat traficul în zonă. Protestatarii continuă să vină spre Piaţa Victoriei.

„Restrictii de trafic: Buzeşti sensul spre Victoriei, bretea Iancu de Hunedoara sens întrare în Piaţa Victoriei, Bvd. Aviatorilor sensul spre Piaţa Victoriei, Kiseleff de la Str. Arhitect Ion Mincu sens spre Piaţa Victoriei”, au anunţat reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

Până în prezent, nu au fost înregistrate incidente, însă o persoană a anunţat că şi-a pierdut copilul, care a fost adus, la scurt timp, de către un poliţist. Numărul protestatarilor continuă să crească, aceştia venind în grupuri mari spre Piaţa Victoriei.

UPDATE 19.00 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 4.000. Circulaţia a fost blocată

Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la peste 4.000, de aceea poliţiştii au dispus blocarea circulaţiei pe Bulevardul Kiseleff, fiind întrerupt şi traficul de pe breteaua dintre bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor. A fost deviată şi circulaţia autobuzelor RATB.

„Situaţia actuală politică din România mă face să vin de la Constanţa la Bucureşti. Nu pot accepta ca cetăţean al acestei ţări să las o mână de infractori să acapareze ţara asta să schimbe legile justiţiei, să scoată abuzul în serviciu din lista de infracţiuni, doar pentru că Dragnea vrea să scape curat. Nu, Dragnea nu este curat. Le-ar fi mers bine dacă nu se atingeau de justiţie. Nu am ieşit niciodată în stradă să cer salarii mari, mâncare, dar pentru justiţie ies în stradă. Putea Dragnea să mai fure alte câteva sute de insule Beline, dar să nu pună laba pe justiţie. Dragnea nu va ţine cont de piaţă, e mult prea obraznic, dar să nu uite că Ceauşescu a fost dat jos de piaţă şi nici Ceauşescu în nemernicia lui nu a făcut nimic cum a făcut Dragnea cu justiţia. Nici măcar el nu şi-a permis să facă treaba asta. Sunt asistentă medicală şi să stie Dragnea că dacă mi-a ridicat salariul să nu-şi inchipuie că mă cumpără”, a spus Mihaela Călin.

Oamenii strigă „Demisia!”, „PSD, ciuma roşie!”, „Jos dictatorul!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!” şi au pancarte cu diferite mesaje.

„Am venit pentru că a ajuns insuportabilă atmosfera în România. Este inadmisibil ca un condamnat penal să modifice legile ţării să scape el si colegii lui din PSD-ALDE de problemele penale. Îşi bat joc de o ţară întreagă. Continuăm protestele, ne este teamă de ordonanţa de urgenţă, de asta am şi venit. Se repetă treaba din ianuarie-februarie”, a mai spus Aneta.

La rândul său, Mariana Diaconescu spune că numai în România o persoană cu probleme penale poate conduce o ţară, ceea ce nu este firesc.

„Am ieşit pentru eliminarea tuturor nedreptăţilor, mai ales cele referitoare la justiţie. Nu e normal ca într-o ţara în 2018, în Europa să avem oameni cu probleme judiciare la conducerea unei ţări. Nu se poate. Doar în Romania se poate întâmpla aşa ceva. Dacă insistăm şi venim în fiecare zi în număr mare, cei care consideră ca a fi demn, integru este obligatoriu, cred că învingem”, a spus Mariana Diaconescu.

„SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să “reînvie” fatidica OUG 13. (Dacă lucrurile se precipită, astăzi sau mâine, suntem pregătiţi oricând) Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns