Peste 300.000 de persoane s-au plimbat, vineri seara, pe trei treceri de pietoni din centrul Timişoarei, în încercarea de a bloca circulaţia, în semn de protest faţă de modificarea Codului Penal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După Braşov, Cluj şi Bucureşti, şi la Timişoara a fost organizat un protest faţă de modificarea Codului Penal prin plimbarea protestatarilor pe treceri de pietoni, în încercarea de a bloca circulaţia.

Evenimentul de vineri seara din Timişoara, intitulat “Operaţiunea zebra”, a fost anunţat pe Facebook, organizatorii precizând că “dacă ei suspendă democraţia, noi blocăm România. Nu le vom permite să adopte modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală”.

În total, peste 300.000 de persoane s-au adunat în sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti şi au început să se plimbe înainte şi înapoi pe trecerea de pietoni dinspre str. Alexandru Ioan Cuza, care este nesemaforizată, scandând “Justiţie, nu corupţie”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi” sau “Veniţi cu noi, luptăm şi pentru voi”.

Unii dintre manifestanţi au ţinut în mâini steagul României sau afişe cu mesaje precum “Toţi pentru justiţie” sau “Suspendaţi democraţia, blocăm România”. Şoferii au început să claxoneze, nemulţumiţi că s-au format cozi uriaşe de maşini, iar câţiva i-au înjurat pe protestatari şi s-au luat la ceartă cu ei.

La un moment dat, în sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti şi-au făcut prezenţa doi poliţişti rutieri, care au început să dirijeze traficul, motiv pentru care protestatarii s-au mutat la o altă trecere de pietoni. Şi acolo au venit doi poliţişti, astfel că manifestanţii au mers să se plimbe pe o altă trecere, din faţa Parcului Botanic, unde traficul a fost din nou dirijat de poliţişti.

În final, protestatarii s-au întors la trecerea de pietoni de pe str. Alexandru Ioan Cuza, unde s-au plimbat pe trecerea de pietoni aproximativ 3 ore.

Lasă un răspuns