Protestele continuă la Budapesta, mii de oameni din nou în stradă

Mii de maghiari au protestat joi la Budapesta, reluând demonstraţiile care au început miercuri împotriva unei noi legi care reglementează legislaţia muncii şi care ar scuti guvernul de la controlul independent al instanţelor judecătoreşti, relatează Reuters.

Partidul populist de dreapta Fidesz, condus de premierul maghiar Viktor Orban, a adoptat miercuri noi legi, în ciuda protestelor opoziţiei din parlament şi a revoltelor de pe stradă.

Aproximativ 3.000 de demonstranţi s-au adunat joi în faţa parlamentului şi, mai târziu, au blocat traficul pe unul dintre podurile de pe Dunăre, strigând “Fidesz corupt” şi “Orban mergi în iad”.

“Nemulţumirea ne-a adus aici … una este problema instanţelor, care este următoarea fază de întărire a puterii lor”, a declarat Tamas Szabo, în vârstă de 65 de ani, care a venit cu steagul ungar. “Cealaltă (legea) este o

Protestatarii au fost în general supăraţi de regulile muncii, care permit angajatorilor să solicite până la 400 de ore suplimentare pe an.

Grupurile pentru drepturile omului spun că noua lege privind instanţele administrative ar putea conduce la amestecul politic în chestiuni legate de justiţie. Guvernul a respins această ipoteză.

Lasă un răspuns