PSD anunţă motivul pentru care străinii au o impresie proastă despre România

Social-democraţii au reacţionat la declaraţiile, de marţi din Germania, ale preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că nu este de mirare că străinii au o percepţie proastă despre România, în condiţiile în care şeful statului critică propria ţara în faţa presei internaţionale.

„Nu trebuie să ne mai mirăm că străinii au o impresie proastă despre România, când însuşi primul om din stat îşi critică ţara în faţa presei internaţionale!”, au transmis social-democraţii, marţi, pe pagina de Facebook a PSD, postare însoţită de o poză cu mesajul „Iohannis, preşedintele care îşi critică ţara în faţa presei internaţionale”.

Reacţia PSD vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi la Aachen, cu cancelarul Angela Merkel, preşedintele Franţei Emmanuel Macron, liderii europeni Donald Tusk şi Jean-Claude Juncker la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare franco-german.

După eveniment, şeful statului a spus, într-o scurtă declaraţie de presă, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader ar trebui să renunţe la emiterea unei OUG pentru rejudecarea proceselor, întrucât „chestiunea este cras neconstituţională” şi că o lege nu poate să acţioneze retroactiv.

Preşedintele Iohannis şi-a exprimat speranţa că ministrul Justiţiei va renunţa la emiterea unui astfel de demers care „nu este posibil”. Acesta a criticat PSD şi pentru maximul istoric la care a ajuns euro, precizând că „PSD-ul nu se pricepe la economie şi PSD-ul guvernează prost” şi că „sunt motive de îngrijorare” pentru economia românească.

Lasă un răspuns