Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, replică acidă pentru martorul accidentului de pe A1

Reacţia lui Andrei Neamţu, martor al accidentului petrecut joi dimineaţă pe autostrada A1 Arad-Timişoara, s-a constituit într-o adevărată provocare pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Andrei Neamţu s-a arătat şocat (în sens negativ) de reacţia poliţiştilor prezenţi la locul accidentului. Aprecierile sale au fost destul de rapid taxate, pe aceeaşi reţea de socializare, de către inspector de poliţie Lorena Radu, al cărei mesaj a fost scris – după cum ne-a precizat – în calitate de poliţist şi de reprezentant al instituţiei (Lorena Radu deţinând funcţia de purtător de cuvânt al IPJ Arad). Iată textul pe care aceasta l-a postat:

„În legătură cu articolele apărute în presă, am încercat să vă scriu, domnule Andrei Neamţu, însă nu am reuşit să o fac direct la postarea dvs. Domnule Andrei, sunteţi demn de respectul şi aprecierea noastră pentru spiritul civic de care aţi dat dovadă. Însă, chiar dacă dreptul dvs. la libera exprimare este prevăzut în Constituţia României, prin exercitarea acestui drept vă este totodată interzis să prejudiciaţi demnitatea, viaţa particulară şi dreptul la imagine al oricărui cetăţean.

Jignirile pe care le atribuiţi unui coleg poliţist, care nici nu este din cadrul Poliţiei oraşului Pecica – indiferent de gradul profesional, vârstă ori greutate – lasă un un gust extrem de amar în urma dvs. Este de-a dreptul dezamăgitor că procedaţi la asemenea metode pentru a denigra instituţia Poliţiei Române.

Domnule Andrei, poliţistul s-a prezentat la locul producerii evenimentului rutier pentru a desfăşura activităţile de cercetare la faţa locului. Aşadar, poliţistul trebuia să ia primele măsuri pentru salvarea vieţilor celor implicaţi – dacă nu au fost luate deja de alte organe cu atribuţii de această natură – să facă primele constatări cu privire la situaţia locului unde s-a produs evenimentul, să stabilească poziţia şi starea mijloacelor materiale de probă şi împrejurările în care evenimentul s-a produs.

Vă rog să vă răspundeţi singur la întrebarea următoare: când aveţi cunoştinţă de săvârşirea vreunei fapte penale, contravenţionale sau de orice altă natură şi doriţi ca cei răspunzători de cauzarea ei să fie direct răspunzători, la cine apelaţi, nu cumva la Poliție? La acea instituţie a statului pe care cu obrăznicie şi fără jenă o denigraţi.

Vă asigur că în cazul în care colegul nostru a acţionat greşit, vor fi luate toate măsurile legale împotriva dumnealui, însă în cazul dvs. din păcate, nu există nicio autoritate morală care să constate modul grotesc de comunicare pe care l-aţi ales.

Vă doresc o zi încărcată cu bunătate!” – îşi încheie mesajul inspector de poliţie Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Lasă un răspuns