RESTRICŢII de trafic în Piaţa Victoriei pentru mitingul Sanitas

“Sunt scăderi uriaşe. Unele merg de la 500 de lei până la 1.100 de lei. Sunt schimbări uriaşe din cauza neîncadrării în acel 85%, mulţi nici nu pot atinge pragul de 55-85%. Toţi le ştiu pe toate, dar nimeni nu înţelege nimic, iar vinovaţii de serviciu sunt cei care luptă pentru oameni. (…) Atunci când noi am cerut ca legea să fie modificată, nu cum ne doream noi, ci cum trebuia să fie la acel moment, nu a fost făcută. Cerem creştere salarială pentru toţi colegii noştri din sistemul de sănătate. (…) Păcat de lege, că am ajuns astăzi să spunem că mai bine nu eram de acord cu această creştere salarială. Este extrem de complexă şi este un haos total”, spunea Leonard Bărăscu, preşedintele Sindicatului Sanitas, după luarea deciziei de organizare a protestelor.

Întrebat dacă situaţia se va schimba în cazul în care se va modifica regulamentul de sporuri, Bărăscu a răspuns: “După părerea mea, nu schimbarea regulamentului de sporuri, care a fost făcut împreună cu noi şi care este foarte bun, poate rezolva această problemă”.

Acesta a precizat că la mitigul programat pe 26 aprilie sunt aşteptaţi peste 10.000 de angajaţi din sănătate să iasă în stradă.

În ultimele săptămâni, sute de angajaţi ai spitalelor din toată ţara au protestat faţă de regulamentul sporurilor care a dus la scăderea veniturilor acestora.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţinea că managenrii de spitale trebuie să se “gospodărească mai bine”, astfel încât să reuşească să suplimenteze sporurile din bugetele proprii.

Restricţii de circulaţie

Poliţiştii vor institui restricţii de circulaţie, joi, începând cu ora 09.00, pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, permiţându-se permanent circulaţia pe Str. Arh. Ion Mincu, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere, zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor, dacă situaţia o va impune.

La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Începând cu joi, ora 09.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Restricţiile se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 16.00, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Sindicatul Sanitas a anunţat că pe data de 26 aprilie va fi un miting, urmând ca pe 7 mai să aibă loc o grevă de avertisment, iar pe 11 mai, angajaţii din sănătate vor ieşi în stradă într-o grevă generală. Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

restrictii-miting

 

 

Lasă un răspuns