Reuniune a liderilor unor state UE pe tema modalităţilor de limitare a imigraţiei

“Discuţiile vor viza, în mare parte, protejarea frontierelor externe şi reducerea imigraţiei ilegale în Europa. Va exista o discuţie şi despre migraţia secundară, despre modalităţi de a ne trata corect în cadrul sistemului Schengen, despre modul în care putem găsi o balanţă rezonabilă”, a declarat, în momentul sosirii la reuniune, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, supusă presiunilor interne pentru combaterea imigraţiei.

“Vom purta această discuţie aici în perspectiva reuniunii Consiliului European. Dar ştim că, din nefericire, la Consiliul European nu vom identifica o soluţie completă la problema imigraţiei. De aceea, vor exista acorduri bilaterale şi trilaterale, modalităţi de a ne ajuta unii pe alţii fără a aştepta întotdeauna un răspuns din partea celor 28 de ţări (…)”, a precizat Angela Merkel, citată de site-ul agenţiei Reuters.

“Ne aflăm aici pentru a prezenta propunerea Italiei, o propunere italiană complet nouă bazată pe o nouă paradigmă în problema imigraţiei. Este numită Strategie multilaterală europeană pentru migraţie”, a afirmat, la rândul său, premierul Italiei, Giuseppe Conte.

“Ne aflăm aici pentru o reuniune de lucru înaintea summitului Consiliului European programat săptămâna viitoare, un moment important pentru Uniunea Europeană, pentru Europa”, a spus preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Lasă un răspuns