Român acuzat de trafic de droguri de mare risc prin darkweb, condamnat în SUA la trei ani de închisoare

Gruparea din care făcea parte ar fi livrat peste 500 kilograme de MDMA, un drog sistetic, şi pastile ecstasy în S.U.A., Finlanda şi Suedia, folosind Silk Road, un tip de reţea suprapusă ce facea parte din reţeaua globală de internet (darknet), iar pentru plata drogurilor ar fi acceptat inclusiv bitcoin (monedă virtuală), potrivit Poliţiei Române.

“În data de 11 aprilie, U.S.District Court, curte de judecată federală americană, a condamnat un membru al unei grupări infracţionale specializate în trafic internaţional de droguri prin darknet, la 36 de luni de închisoare. Cel în cauză şi liderul grupării, ambii cetăţeni români, au fost prinşi pe teritoriul României în data de 3 mai 2016 de către poliţiştii antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea DIICOT în cadrul unei operaţiuni la care s-au alăturat poliţişti belgieni, Europol, Eurojust, D.E.A. şi H.S.I. din Statele Unite ale Americii”, explică IGPR.

Pe lângă cei doi români depistaţi în România, în acest caz au mai fost făcute 17 arestări în Belgia.

Potrivit sursei citate, “cei doi români, liderii operaţiunilor cu droguri de mare risc, fi recrutat mai multe persoane în grupul infracţional, care să se ocupe de livrarea drogurilor. Cele două persoane reţinute au fost ulterior extrădate S.U.A. – District of Colorado, în iulie şi octombrie 2016, unde au fost cercetate şi judecate, una dintre ele primind sentinţă 36 de luni de închisoare, cealaltă, liderul grupării, riscând o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare”.

Lasă un răspuns