Rovana Plumb atacă PNL şi îi acuză pe popularii europeni că ameninţă independenţa justiţiei din România

Preşedintele organizaţie femeilor social-democrate Rovana Plumb a atras atenţia că mesajele PNL şi ale PPE din ultimul timp pun presiune asupra justiţiei din România. Ea a făcut apel către toţi eurodeputaţii liberali să se disocieze public de această atitudine antiromânească.

„Nu este posibil ca Partidul Popular European să iasă în spaţiul public şi să spună magistraţilor din România cum să-şi facă treaba şi ce soluţii să dea într-un caz sau altul. Ba mai mult, să şi ameninţe cu discutarea situaţiei statului de drept în România”, a transmis Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat că este o situaţie fără precedent, iar PNL vrea o Românie slabă, uşor manevrabilă la masa negocierilor europene.

„Este o situaţie fără precedent, prin care popularii europeni, alături de PNL, demonstrează încă o dată că, în timp ce Guvernul PSD face eforturi pentru a construi o România puternică, ei luptă pentru a distruge acest obiectiv. Ei vor o Românie slabă, care să poată fi manevrată uşor la masa negocierilor europene. Nu vom permite ca România să fie tratată ca o ţară de mâna a doua, căreia i se spune din afară cum să soluţioneze dosare. Justiţia trebuie să rămână independentă! Iar PNL, dacă îşi doreşte cu adevărat acest lucru, ar trebui să aibă o contribuţie constructivă, nu una axată pe denigrarea României pentru câştigul facil de voturi”, a completat Plumb.

Totodată, liderul OFSD a făcut apel „către toţi europarlamentarii PNL să se disocieze public de aceste poziţii. Să înceteze cu atacarea României în Parlamentul European şi să arate românilor că luptă pentru ţară, şi nu împotriva ei. Dacă noi nu începem să ne privim cu mai mult respect, să nu avem pretenţia ca ceilalţi să o facă!”.

Rovana Plumb deschide lista candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai.