S-a deschis Muzeul de Istoria Calculatoarelor

Cu pasiune, ajutor din partea amicilor și multă muncă, arădeanul Florin Mărcuș a reușit să inaugureze, sâmbătă, 23 iunie, Muzeul de Istoria Calculatoarelor. Situat pe strada Lucian Blaga, la numărul 16, acesta poate fi vizitat gratuit, donațiile fiind însă foarte apreciate. Un tur ghidat al muzeului durează între 60 și 90 de minute, putând fi făcut în română sau engleză. Vizitarea este posibilă numai cu rezervare prealabilă, de luni până vineri între 17 și 23, respectiv sâmbătă de la 10 la 16.

Muzeul a devenit realitate din pasiunea lui Florin Mărcuș, care a pus, în urmă cu nouă ani, bazele unei colecții de calculatoare și componente PC retro. Acum trei ani, acesta și-a scos comorile pentru prima dată în fața publicului acum trei ani și, văzând că există destui curioși, și-a dorit să-și permanentizeze expoziția, astfel luând naștere muzeul inaugurat la finalul săptămânii trecute.

În luna aprilie, Jurnal Arădean/aradon.ro scria despre „Un viitor nou muzeu în Arad”, spunând atunci că „Muzeul de istorie a calculatoarelor ar putea deveni realitate în orașul de pe Mureș, cu ajutorul arădenilor”. Și iată că acum, la nici două luni distanță, muzeul a devenit realitate și poate fi vizitat. Muzeul de Istoria Calculatoarelor devine, astfel, al doilea muzeu privat din Arad, după Muzeul Cofetăriei, inaugurat în urmă cu mai bine de zece ani de către maestrul cofetar Ioan Gui.

Pentru a programa o vizită, curioșii sunt invitați să acceseze site-ul retroit.ro, unde, la secțiunea „Contact”, vor găsi modalitățile prin care pot lua legătura cu inițiatorul muzeului.

Lasă un răspuns