Salarii de invidiat la Consiliul Judeţean Arad

Salarii europene la Consiliul Judeţean Arad. După ce Guvernul a dat „undă verde” creşterilor salariale în administraţia publică, instituţia judeţeană a profitat la maxim de acest lucru şi a crescut salariile tuturor angajaţilor la limita maximă permisă de lege. Iar cei mai câştigaţi sunt şefii CJA, respectiv preşedintele şi vicepreşedinţii. Potrivit unui document al Consiliului Judeţean, în care veniturile angajaţilor sunt puse la transparenţă, cei mai mulţi bani îi revin preşedintelui Iustin Cionca. Acesta are o indemnizaţie lunară de 17.100 de lei, la care se adaugă o majorare de 25 la sută, rezultând un venit total de 21.375 de lei pe lună. Cei doi vicepreşedinţi au indemnizaţii de 15.200 de lei fiecare, la care se adaugă, din nou, o majorare de 25 la sută, rezultând un venit total de 19.000 de lei pe lună pentru fiecare. Topul veniturilor formate din cinci cifre este încheiat de administratorul public, care are un salariul de bază de 10.800 de lei pe lună, şi de secretarul judeţului, cu un venit de 10.200 de lei pe lună.

Directori cu salarii bune

Nici directorii din Consiliul Judeţean Arad nu se pot plânge de venituri mici. Potrivit aceluiaşi document al instituţiei judeţene, directorii sau salarii cuprinse între 7.800 de lei şi 9.350 de lei, în funcţie de vechime şi titlurile ştiinţifice deţinute. Şefii de servicii şi cei de birouri se pot lăuda cu salarii lunare cuprinse între 7.000 şi 7.920 de lei. Creşterile salariale au prins bine şi consilierilor angajaţi la Consiliul Judeţean. În funcţie de gradul profesional şi de nivelul studiilor, veniturile acestora sunt cuprinse între 2.310 lei, cât primeşte un consilier debutant, şi 5.796 de lei, cât primeşte un consilier superior care are şi un grad de handicap şi care primeşte sporuri. Referenţii sunt pe cea mai joasă treaptă a salarizării, aceştia având venituri lunare brute cuprinse între 2.213 lei şi 3.001 lei. JA-A.G.

Averi şi la biroul 1

Şefii Judeţului au dreptul şi la consilieri personali, catalogaţi drept personal contractual. Nici aceştia nu o duc rău deloc. La cabinetul preşedintelui Iustin Cionca sunt doi consilieri, unul având un salariu de 5.895 de lei, celălalt 5.650 de lei. La acelaşi cabinet mai este şi un referent care are un venit de 2.408 lei. Alţi şapte consilieri au venituri cuprinse între 2.788 de lei şi 4.441 de lei.

Lasă un răspuns