„Sanitarii pricepuţi” din Arad, pe primul loc în Ungaria

La invitaţia Crucii Roşii Bekes,Crucea Roşie Arad a participat săptămâna aceasta, cu un echipaj de „sanitari pricepuţi”, la un concurs judeţean de acordare a primului ajutor care a avut loc în Ungaria. Invitaţia a fost făcută în baza parteneriatului de peste zece ani dintre cele două organizaţii.

Echipajul arădean a fost format din cinci eleve de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi de la Liceul „Adam Muller Guttenbrunn”: Anda Henţ, Andreea Blidar, Paula Stepan, Bianca şi Karina Botlung. Fetele au fost a fost instruite timp de o săptămână la sediul filialei de Cruce Roşie din Arad de către dr. Samuel Dragoş, Bogdan Drăgan şi Albinka Bucşa. „Concursul s-a desfăşurat pe străzile oraşului Bekescsaba, sub coordonarea şi jurizarea medicilor de la Ambulanţa Bekescsaba. Concurenţii au avut de trecut două probe: una teoretică, cu 40 de întrebări şi una practică, cu patru cazuri de acordare prim ajutor, fiecare caz cu câte trei victime. Au fost victime drogate, victime care au necesitat resuscitare, gravide, accidente cu răni complexe” – relatează Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

În urma susţinerii probelor, „sanitarii” din Arad au confirmat că sunt foarte pricepuţi în acordarea primului ajutor: s-au clasat pe locul I, întrecând echipaje invitate din Serbia! S-au înmânat diplome, felicitări, premii. „Suntem foarte mândri de tinerele din echipajul nostru şi le felicităm atât pentru rezultat, cât şi pentru faptul că în timpul lor liber sunt preocupate de învăţarea acordării primului ajutor. Mulţumim, de asemenea, şi cadrelor didactice care se ocupă de elevi” – conchide Iudita Cuvineanu.

Lasă un răspuns