Sanitas Arad au protestat la Bucureşti

55 de arădeni, membri ai Sindicatului Sanitas, au participat joi la mitingul de protest organizat în Piaţa Victoriei din Capitală. Nu mai puţin de 10.000 de manifestanţi au protestat în semn de nemulţumire faţă de reducerile salariale ale unor categorii de personal. Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: modificarea legii salarizării, prin eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă.

O delegaţie formată din patru sindicalişti ai Federaţiei Sanitas, condusă de preşedintele Leonard Bărăscu, a purtat negocieri cu vicepremierul Viorel Ştefan şi cu ministrul Sănăţii, Sorina Pintea. Ulterior, liderul sindical a precizat că li s-a transmis că există o soluţie, care nu a fost însă prezentată dar care se regăseşte în materialul propus de managerii de spitale. În plus, sindicaliştii au primit promisiuni că începând de luna viitoare salariile vor reveni la nivelul din luna februarie.

„Încă suntem în alertă, chiar dacă i-a mai scăzut gradul. Pe data de 2 mai vom face o analiză şi dacă se va face aşa cum a spus vicepremierul Viorel Ştefan, ca începând de luna viitoare, nimeni să nu mai pierdă la salariu, ar fi unul dintre lucrurile îmbucurătoare. Suntem în alertă, vom purta discuţii la întâlnirea din 2 mai cu doamna ministru al Sănătăţii şi cu ceilalţi miniştri care sunt implicaţi, poate inclusiv cu doamna premier şi sperăm să obţinem rezultatele pe care ni le dorim” – a declarat preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, citat de Mediafax.

Protestele continuă

Calendarul protestelor anunţat săptămâna trecută de Sindicatul Sanitas rămâne neschimbat. Astfel, pe data de 7 mai va avea loc o grevă de avertisment, iar pe 11 mai, angajaţii din sănătate vor intra în grevă generală.

Lasă un răspuns