Potrivit IGSU, un microbuz cu zece persoane a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa, în noaptea de miercuri spre joi, în comuna Viişoara (DN15), din judeţul Neamţ.

O persoană a reuşit să iasă din apă, era în stare de conştienţă şi a fost transportată la spital.

Până la această oră, din cele 9 persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar 7, însă în ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate. Două persoane sunt în continuare căutate.

Două victime sunt în continuare căutate. Se continuă căutările cu scafandri şi bărci pneumatice. Acolo, apa are o adâncime de 7 metri. O singură persoană a reuşit să se autoevacueze, pasagerul din dreapta-faţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Microbuzul transporta muncitori forestieri din Ardeal către localitatea Săvineşti.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barcă de salvare şi două echipaje medicale SAJ. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

Lasă un răspuns