Schimbări la alte două ministere, decise de PSD. Oana Florea – Fonduri Europene, Liviu Brăiloiu – ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Propuneri PSD, stabilite în şedinţa CEx sunt: Oana Florea, la Ministerul Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb şi Liviu Brăiloiu, la ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero, cele două urmând să intre în campanie pentru europarlametare.

“Legat de nominalizareă la Minsiterul Fondurilor Europene candidatul nostru este Oana Florea. E o colegă care are experienţă. A lucrat la Bruxelles. Sunt convinsă că în ceea ce priveşte atragerea fondurilor Ue are experienţă. Pentru ministerul românilor de pretutindeni Liviu Brăiloiu. Dumnealui a stat mult timp în Spania”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

OANA FLOREA, PROPUSĂ PENTRU FONDURI EUROPENE, ESTE MEMBRU ÎN COMISIA PARLAMENTARĂ DE CONTROL SRI

Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb, are 44 de ani, este deputat din 2016. Ea a fost director executiv al Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (F.A.C.I.A.S.), iar în prezent este membru al Comisiei de control SRI.

Oana Consuela Florea este deputat din 2016. Din 2018 este membru în Comisia permanent comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra Serviciului Român de Informaţii.

Florea este licenţiată în Drept cu specializare în Drept şi relaţii internaţionale la Institutul de Drept şi Relaţii Internaţionale “Nicolae Titulescu”, Bucureşti (România).

În 2018 a urmat un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională „Securitate şi bună guvernare” la Colegiul Naţional de Apărare / Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Înainte de a deveni parlamentar, Oana Florea a fost printre altele director executiv – Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (F.A.C.I.A.S.), Bucureşti (România)

Potrivit ultimei declaraţii de avere, ea are trei autoturisme, peste 30.000 de lei în conturi bancare şi datorii de 40.848 euro.

CINE ESTE LIVIU BRĂILOIU, PROPUS DE PSD MINISTRU LA ROMÂNII DE PRETUTINDENI

Liviu Brăiloiu, propus ca înlocuitor pentru ministrul Românilor de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero, este preşedintele Comisiei de Apărare din Senat şi membru al Comisiei Juridice. El a fost implicat în scandalul cu Florina Presadă, care susţinea că a înjurat-o.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Senatului, Liviu Brăiloi este membru al Comisiei juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din 1.2.2017 şi preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 17.9.2018.

În toamna lui 2018, senatorul Liviu Brăiloiu a spus, în cadrul Comisiei de Apărare din cadrul Senatului, că este necesară o legislaţie care să reglementeze şi să controleze conţinutul postărilor pe Facebook, pentru că ”apar tot felul de ameninţări, incitare la tot felul de agresiuni”.

Anterior, Brăiloiu a fost implicat într-un scandal când Florina Presadă, senator PSD, l-a acuzat că a înjurat-o. Aceasta aa declarat că Brăiloiu i-a spus “Prinţeso, sugi …”

Întrebat ce s-a întâmplat, Brăiloiu a negat: „I-am urat <<La mulţi ani>>, ceea ce e frumos şi elegant, nu? De Crăciun, se zice că trebuie să fim mai buni. Crăciunul durează două zile, după aceea mai vedem. Dacă ştiţi dumneavoastră altă replica, vorbiţi cu dumneaei. Nu am de ce să-i cer scuze”, a precizat senatorul PSD.

Brăiloiu i-a catalogat şi pe jurnalişti drept „ciobani”.

„Era un domn operator, nici măcar nu era jurnalist. Era cu un trepied care m-a lovit peste picioar foarte tare, a trebuit chiar să merg la o mică intervenţie chirurgicală”, s-a explicat Brăiloiu.