Se deschide sezonul pe ștrand

Se anunță temperaturi de până la 28 de grade în weekend-ul care vine, e mini-vacanță de 1 Mai, așa că Primăria a decis că e momentul potrivit pentru deschiderea oficială a Ștrandului Neptun. Arădenii sunt așteptați, așadar, la plajă și la bălăceală în baza de agrement de pe malul Mureșului. Sâmbătă și duminică, intrarea pe ștrand este gratuită!

Ultimele pregătiri

Zilele acestea se fac ultimele pregătiri pentru ca, până vineri, totul să fie pus la punct. „Lucrăm la echipamentele din stațiile de filtrare și tratare a apei, astfel încât marți după masă să fie finalizate și de miercuri să începem să introducem apă în bazine. Apa va fi încălzită la 26 de grade. S-a supra-însămânțat gazonul, am făcut curățenia generală, mai avem de pregătit aleile perimetrale. Bazinele se spală și se curăță, urmează să fie dezinfectate” – a precizat Nicolae Mehelean, director al Recons (societate care administrează ștrandul).

Cinci tobogane până în iulie!

Au fost investiți 200.000 de lei în modernizarea bazinului mare, unde se află cele două tobogane. Practic, bazinul a fost pregătit pentru montarea a trei noi tobogane acvatice: unul „cu tubulatura închisă”, un tobogan „gaură neagră plus barcă zburătoare” și un tobogan „serpentină”. Acestea nu au ajuns însă la Arad. Au fost achiziționate cu aproximativ 1,5 milioane de lei și sunt așteptate să ajungă din Turcia cât de curând. Termenul de finalizare a lucrărilor pentru montarea celor trei tobogane este 15 iulie, dar „dar dacă se termină mai repede, noi suntem pregătiți să asigurăm funcționarea lor. Sperăm ca anul acesta să avem un ştrand mai frumos şi mai funcţional” – a subliniat viceprimarul Călin Bibarț.

Garderoba și WC-urile, modernizate

Viceprimarul a mai vorbit despre lucrările de amenajare a cabinelor din corpurile A și B, dar și a grupurilor sanitare de pe ștrand. Potrivit lui Călin Bibarț, valoarea investiţiei s-a ridicat la peste 770.000 de lei.

Astfel, în corpul A sunt amenajate 60 de cabine garderobă, două grupuri sanitare cu 16 cabine WC și o încăpere cu cutii de valori. Toată instalaţia electrică a fost refăcută. Corpul B este compus din 58 de cabine garderobă și un birou, magazie şi două grupuri sanitare cu 16 cabine WC. Ambele corpuri de clădire snt prevăzute cu sistem video de supraveghere exterioară.

Prețuri

Sâmbătă și duminică (28 și 29 aprilie) intrarea pe ștrand va fi gratuită pentru toată lumea, iar începând de luni, 30 aprilie, se va plăti. În sezonul estival 2018, prețul unui bilet întreg de acces pe ștrand este de 20 lei/zi, iar pentru elevi, studenți cu vârsta până la 25 ani, pensionari și persoane cu handicap, biletul de intrare costă 10 lei. Copiii cu vârsta de până la șapte ani beneficiază de acces gratuit.

Lasă un răspuns