Ședință fără cvorum pe tema gunoaielor

Grupul de consilieri PSD-ALDE a convocat de îndată o ședință a Consiliului Local Municipal, vineri, 27 aprilie, cu începere de la ora 13.00. Subiectul, așa cum era de așteptat, a vizat modul de colectare a deșeurilor menajere din municipiu. Practic, în convocarea ședinței se aminteau patru puncte: delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare, contractul de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare a Zonei I, adoptarea unor măsuri pentru executarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, lipsa unei strategii.

Întrucât în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ au venit la ședința de îndată doar consilierii PSD-ALDE, independentul Marin Lupaș și viceprimarul PNL, Călin Bibarț, nu s-a întrunit cvorumul necesar. Pentru ca o ședință de CLM să se poată desfășura este nevoie de prezența a cel puțin jumătate dintre consilierii locali.

„Ce putem înţelege din această atitudine? Cum ar trebui s-o interpretăm? Cu toată bunăvoinţa şi toleranţa din lume, în primul rând ca arădeni, nu putem să o percepem decât drept un dezinteres brutal faţă de nevoile şi problemele noastre, ale tuturor. În curtea PNL nu miros gunoaiele, i-a vaccinat Falcă pe consilierii liberali împotriva germenilor bacterieni? Ştim cu toţii cât de strâmb a debutat prestaţia celor de la Retim în gestionarea salubrităţii Aradului. Şi atunci? Nu este normal să ne aşezăm cu toţii la masă, într-un asemenea moment de criză, şi să găsim calea naturală şi echilibrată pentru depăşirea sincopei? Însă Falcă alege calea sfidării, a opacităţii în dialog, în fond o recunoaştere tacită a propriei incompetenţe şi îngustimi a viziunii administrative. Chiar dacă PNL şi UDMR au decis să politizeze în mod absurd problema, nu ne vom descuraja şi vom lupta în continuare prin toate mijloacele legale pentru soluţionarea crizei”, a afirmat deputatul social-democrat de Arad, Adrian Todor.

E posibilă rezilierea?

Viceprimarul Călin Bibarț a punctat: „Așa cum am promis, mergem pe teren și verificăm cum se colectează deșeurile. Din păcate, situația nu este una mulțumitoare și continuăm să aplicăm amenzi operatorului. Dacă firma nu va reuși să își îndeplinească sarciniile până la termenul stabilit, atunci se ia în calcul chiar și rezilierea contractului”.

Lasă un răspuns