Şeful DIICOT, despre dosarul Black Cube: În scurt timp veţi avea soluţie. Avem un inculpat

Procurorul-şef DIICOT, Felix Bănilă, a precizat, miercuri, că în scurt timp va fi transmisă o soluţie în dosarul Black Cube, subliniind totodată că anchetatorii au formulat deja acţiune penală faţă de un inculpat.

„Dosarul Black Cube se află în curs de cercetare şi sperăm că în foarte scurt timp veţi avea o soluţie în această cauză. Avem un inculpat. Acţiunea penală este îndreptată împotriva unui inculpat şi cred că în foarte scurt timp veţi avea soluţia procurorului”, a declarat procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, la conferinţa privind bilanţul pe 2018 al instituţiei.

În octombrie 2018, fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a fost audiat de către procurorii DIICOT în dosarul Black Cube, el precizând că a cerut audierea în această cauză a directorului Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), Lucian Pahonţu, dar şi a unor ofiţeri operativi ai serviciului.

Daniel Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.

Lasă un răspuns