Sfaturi pentru crearea unei afaceri de succes de creştere

Am auzit multe despre branduri de moda cunoscut sub numele de David Lawrence, marci, patch-uri de dovleac, etc închiderea afacerii lor, din cauza presiunilor cu care se confruntă cu presiuni on-line. Devine din ce în ce mai dificil să concureze într-un mediu de consum constant în schimbare. Deci, cu ce au greşit? Cu toată experienţa dumneavoastră de afaceri, putem lua în considerare construirea propriile noastre afaceri de succes?

Este mai important ca niciodată să înţeleagă cu adevărat nevoile afacerii dumneavoastră şi modul în care vă puteţi proteja investiţia şi afacerea dumneavoastră de la ruina financiare. Desigur, vor exista obstacole şi dezavantaje de-a lungul drumului, dar modul în care te ocupi de aceste probleme va ajuta la consolidarea afacerii dumneavoastră şi de a creşte perspectivele companiei dumneavoastră viitoare.

Să începem cu elementele de bază: construi fundaţii solide. E ca şi ai creşte un copil, trebuie să construieşti rădăcini puternice şi infrastructură care să-ţi sprijine afacerea pentru a te proteja de problemele nediagnosticate. Ce înseamnă acest lucru este de a avea un concept puternic de afaceri care vă menţine concentrat asupra afacerii dumneavoastră şi clienţii dumneavoastră. Toate companiile trebuie să aibă strategii clare şi măsuri pentru a se asigura că acestea nu deşeuri banii lor greu de câştigat pe programe care nu oferă rezultatele de care au nevoie.

Deci, poate ajuta de marketing?

Deci, greşeala cele mai multe companii fac este că ei cred că de comercializare ca o cheltuială, mai degrabă decât o investiţie. Activităţile de marketing variază de la publicitate, relaţii publice, promoţii şi vânzări. Aceste programe sunt atât de importante ca acestea ajuta răspândi cuvântul despre serviciile, bunurile şi compania. Fără un program de marketing, poate compania dumneavoastră descoperi potenţialii clienţi şi, prin urmare, poate compania dumneavoastră se aşteaptă la un fel de succes?

Atunci să începem!

Nu contează dacă sunteţi incepand de afaceri acum sau dacă aţi fost de operare de mai mulţi ani, ştiind clientul dumneavoastră este atât de crucială pentru a construi un foarte solid şi orientat spre rezultate plan comercial şi de afaceri.

Înţelegeţi problema pe care o rezolvaţi.
Fiecare companie încearcă să îndeplinească o nevoie sau să rezolve o problemă pentru clienţii săi. Pentru un client pentru a ieşi din lor câştigat $ $ cu efort, trebuie să vă asiguraţi că compania dumneavoastră poate rezolva mai bine o problemă care le-aţi întâlnit.

Da, aceasta este partea cea mai grea: ce soluţie oferă compania dumneavoastră la o problemă de client?

De exemplu, un client a fost căutat peste tot pentru o pereche de blugi confortabil şi confortabil să poarte în fiecare zi şi este dispus să-şi petreacă ceea ce este nevoie pentru a găsi blugi perfect care îndeplinesc nevoile lor.

Faceţi cunoştinţă cu clienţii dumneavoastră:

acest lucru este atât de important şi punctul crucial al tuturor activităţilor de marketing. Trebuie să înţelegeţi toate aspectele clienţilor dumneavoastră. Ar trebui să întrebi: ce grup demografic aparţii?
De unde cumperi?
Ce ai acolo?
Unde locuiesc?
Care sunt nevoile dumneavoastra?
Cine sunt competitorii tăi?

Mesaj de marketing
Pentru a putea viza în mod clar potențialii clienți, trebuie să creați un mesaj solid care rezoneaza cu nevoile dumneavoastra. Acest mesaj ar trebui să vorbească direct cu clienţii dumneavoastră, astfel încât acestea să simtă că înţeleg nevoile lor şi să rezolve problema lor mai mult decât orice alt concurent sau companie de pe piaţă. Acest mesaj trebuie să fie integrat în viziunea ta, în declaraţia ta de misiune şi în tot ceea ce faci. Trebuie să vă definească şi valorile afacerii dvs.

Va fi temelia companiei tale şi a reputaţiei tale. Acest lucru va ajuta la construirea brand-ul, reputatia ta si perspectivele pentru viitor.

Răspândirea mesajului
Acum îşi înţelege clienţii, ştie ce are nevoie şi şi-a definit mesajul de marketing care îl diferenţiază de competitorii săi. Acum aţi construit punctul crucial al planului de marketing şi acum va trebui să treacă mesajul pe la potenţialii clienţi. Există atât de multe strategii diferite şi căi de marketing care vă va ajuta să transmită mesajul dumneavoastră pentru clienţii dumneavoastră, dar este important să înţelegem că există costuri implicate în toate aceste strategii. Acest lucru ar putea fi un cost-legate de timp sau de cost monetar, deci este foarte important să se concentreze pe unele strategii de marketing care vă va ajuta să obţineţi cea mai bună rentabilitate a investiţiei dumneavoastră. Pentru că înţelegem bine clientul, ne putem concentra pe strategii de marketing care oferă un impact maxim pentru afacerea noastră.

Măsurarea rezultatelor
Nu este atât de mulţi bani pe care le puteţi cheltui pe strategii de marketing. Marketing poate reprezenta până la 30% (uneori mai mult) din vânzările anuale, astfel încât este foarte important să se înţeleagă şi să ţină la curent cu rezultatele acestor strategii de marketing. Există atât de multe părţi în mişcare cu o strategie de marketing şi definirea succesul unui program este o parte foarte importantă a planului comercial şi de marketing. Deoarece poate dura un timp pentru ca rezultatele unei strategii de marketing să apară, este crucial pentru compania dumneavoastră să delimiteze costurile şi perioada în care doriţi să testaţi strategia de marketing şi perioada de evaluare a acesteia.

Reajustaţi sau ajustaţi strategiile de marketing
Când vine vorba de strategii de marketing, acestea sunt bazate pe tendinţele actuale ale clienţilor lor potenţiali, care sunt întotdeauna în schimbare. Noile aplicaţii, tehnologii sau modificări ale stilului de viaţă pot afecta rezultatele strategiilor dumneavoastră de marketing, astfel încât este întotdeauna necesar să le consideraţi ca făcând parte din progresia lor. Ceea ce poate fi lucrat timp de 3 luni poate modifica sau modifica cu o nouă aplicaţie sau tendinţă, ceea ce poate însemna că strategia de marketing va trebui să modifice aceste modificări.

Urmăriţi concurenţii dumneavoastră concura
Sănătos este important pentru o piaţă, dar ca un proprietar de afaceri, activităţi de control, strategii de marketing, şi preţurile concurente face parte din a vă asigura că sunt în fruntea afacerii dumneavoastră şi să continue să câştige clienţii înainte de a vă Concurenţă pentru a face acest lucru. .

Lasă un răspuns