Simona Halep a trecut din nou pe la psiholog pentru a-şi rezolva problemele

Liderul mondial din tenisul feminin, Simona Halep, le-a dezvăluit jurnaliştilor e la The New York Times că lucrează foarte mult cu un psiholog pentru a-şi îmbunătăţi partea mentală, acolo unde a suferit de-a lungul carierei sale în tenis. De asemenea, românca a lansat şi un contraatac la adresa celor care au criticat-o pentru abandonurile din ultima perioadă.

Halep se recuperează după accidentarea suferită la turneele din China, de unde s-a şi retras şi a anunţat primul turneu pentru care se pregăteşte, la revenire. Înainte de a relua antrenamentele, Simona s-a destăinuit şi în privinţa unui aspect foarte important în tenis: “În ultimul an am lucrat mult cu un psiholog. Am muncit din greu la partea mentală. Toată lumea joacă foarte bine în acest moment şi la acest nivel, aşa că încerc să fiu puternică din punct de vedere mental. Psihologul meu mi-a spus să-mi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă. M-a învăţat să-mi opresc gândurile negative din timpul meciurilor cu anumite exerciţii, m-a ajutat să progresez. Problema mea este că sunt negativistă. Vin din România, iar românii sunt puţin negativişti în gândire. Toată lumea ştie asta.

M-am bucurat mai mult de tenis în acest an. Nu am mai pus atât de multă presiune negativă pe mine. Făceam asta înainte de a ajunge în top, însă, odată cu experienţa şi momentele dificile prin care am trecut, am învăţat că, dacă te bucuri mai mult şi iei fiecare moment greu şi fiecare turneu pe care trebuie să îl aperi ca pe o provocare, este mult mai bine”, a declarat Halep.

În schimb, tonul Simonei s-a schimbat când a vorbit despre criticile care i s-au adus după abandonul din China: “Nimeni nu ştie cum m-am simţit şi cum mă simt eu în momentele acelea. Eu am făcut ceea ce am crezut că trebuie să fac. Am vorbit cu echipa mea, cu apropiaţii şi aşa am hotărât să facem. Indiferent ce spune lumea, nu mă afectează absolut deloc şi tot ce s-a vorbit, că mă operez sau fac injecţii cu cortizon, este fals. Mi-e greu mereu să renunţ şi să abandonez meciuri, însă anul acesta nu s-a întâmplat foarte des, aşa că am vrut să iau această hotărâre şi am luat-o. Domnul Ţiriac este mereu alături de mine şi îi mulţumesc pentru asta. Sunt sigur că o să fie bine”, a adăugat Halep.