Simona Halep îşi apără locul 1 mondial în faţa unei jucătoare care suferă de o boală fără leac

Simona Halep joacă în turul al treilea de la Australian Open, sâmbătă dimineaţa, live pe Eurosport, cu legendara Venus Williams, 38 de ani, fost lider mondial, sora mai mare a Serenei Williams. Venus şi-a consolidat o carieră începută în anii 90 cu dueluri atractive împotriva româncelor Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir. 

“Cu Venus Williams nu voi alerga atât de mult!”, susţine Simona, pe care numai şase jucătoare o mai pot depăşi în ierarhia feminină. Cu Venus Williams punctele se vor termina repede”, adaugă constănţeanca. Puţină lume ştie că Venus suferă de sindromul Sjogren, boală care provoacă oboseală cronică, ochi şi gură uscate şi inflamaţii ale articulaţiilor. “Va fi un meci greu. E o jucătoare enormă, dar nu am nimic de pierdut. Ca şi până acum, o să încerc să nu cedez niciun moment şi să cred că pot să caştig. Orice este posbil”.

„Eu mă simt foarte bine acum, fără antrenor”, afirmă Venus Williams care, spre deosebire de Halep, şi-a concediat tehnicianul care o pregătea de 11 ani. Venus Williams a învins-o azi cu 6-3, 4-6, 6-0 pe Alize Cornet.

2-3 este scorul intalnirilor directe Halep – Venus Williams, americanca castigand primele trei dispute.

  • 2018 (Montreal): 6-2, 6-2 Halep
  • 2015 (Roma): 6-2, 6-1 Halep
  • 2013 (Tokyo): 4-6, 7-5, 6-3 Williams
  • 2012 (Roma): 6-3, 6-4 Williams
  • 2012 (Madrid): 6-1, 4-6, 7-6 Williams

Lasă un răspuns