Simona Halep scapă de un dublu duel cu Williams

Organizatorii spanioli au anunţat, joi, că Serena Williams nu va juca la ediţia 2018 a turneului Mutua Madrid Open, printr-un articol publicat pe site-ul oficial. Explicaţia: prea puţine antrenamente făcute pe zgură de sportiva cu 23 de titluri de Mare Şlem în palmares.

Spaniolii au amânat până în ultimul moment anunţul oficial. Numele Serenei Williams fusese şters de pe lista cu jucătoare participante de pe site-ul oficial încă de miercuri, dar şi de pe programul de joc al meciului caritabil programat joi, 3 mai, de la ora 20:30 (ora României): “Serena Williams nu va participa la Mutua Madrid Open 2018 deoarece are nevoie de o perioadă mai lungă de antrenamente pentru a reveni în circuit. A încercat până în ultimul minut, dar nu va fi prezentă pe zgura din Caja Magica”, au transmis organizatorii competiţiei din capitala Spaniei, completaţi de Manolo Santana, cel care dă numele celei mai mari arene din complexul care găzduieşte turneul lui Ion Ţiriac: “Regretăm absenţa Serenei şi îi dorim recuperare rapidă”.

Retragerea americancei vine în contextul scandalului iscat de declaraţiile lui Ion Ţiriac – proprietarul turneului de la Madrid. Românul a spus că ‘Serena are 36 de ani şi 90 de kilograme, nu ştiu dacă asta vreau pentru tenisul feminin’. Americanca a ripostat, l-a numit ignorant pe Ţiriac şi a ameninţat cu boicotarea turneului de la Madrid, iar în acest moment pare clar că a pus în aplicare ameninţarea.

Serena Williams, în prezent pe locul 449 WTA, a jucat doar două turnee în 2018 – Indian Wells şi Miami – şi îşi folosise deja clasamentul protejat pentru a se înscrie la turneul din capitala Spaniei. Fostul lider mondial va pierde astfel unul dintre biletele speciale de intrare pe tablourile principale WTA şi, în acelaşi timp, preferă să nu lupte pentru nişte puncte importante, care ar putea s-o readucă în vârful clasamentului WTA. Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat că dacă Serena Williams reuşeşte în sezonul de zgură să intre între pimele 32 de jucătoare, atunci poate promova semnificativ pe lista capilor de serie. Ulterior, presa britanică a scotocit prin arhive şi a demonstrat că acest lucru se poate întâmpla chiar şi dacă Serena nu s-ar afla natural între jucătoarele care pătrund pe lista capilor de serie, graţie formulei de calcul specifice Wimbledonului, în care sunt premiate evoluţiile ultimilor ani pe iarbă.

Simona Halep scapă astfel de o adversară cu nume la turneul pe care l-a câştigat în ultimii doi ani. Românca va evolua mai întâi într-un meci caritabil, împotriva lui Coco Vandeweghe, cea care tocmai a învins-o în sferturile de la Stuttgart, 6-4, 6-1. Programul complet al acestei seri (România e la +1h faţă de Madrid)

Lasă un răspuns