Siria susţine că a doborât o “ţintă ostilă” în cursul unui atac aerian în apropiere de Damasc

Forţele guvernamentale siriene au anunţat joi spre vineri noapte că au distrus o “ţintă ostilă” neidentificată în cursul unui atac aerian în apropierea capitalei Siriei, Damasc, informează site-ul cotidianului Times of Israel.

Apărarea antiaeriană siriană a deschis focul asupra “unei ţinte ostile şi a distrus-o”, se arată într-un comunicat difuzat de agenţia siriană de ştiri SANA.

Publicaţia online proguvernamentală al-Masdar a transmis că apărarea antiaeriană a lansat mai multe rachete pentru a respinge un atac aerian în regiunea el-Kisweh, aflată la câţiva kilometri de Damasc. Jurnaliştii sirieni însă nu au putut preciza dacă rachetele trase de apărarea antiaeriană au vizat aeronave, drone sau rachete.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a transmis că “un atac cu rachete a vizat poziţii ale forţelor pro-regim şi ale regimului la vest de Damasc”, adăugând că momentan nu se cunoaşte cine a lansat atacul aerian.

Potrivit site-ului Sputnik, care citează surse din cadrul forţelor armate siriene, apărarea antiaeriană a doborât două drone israeliene de recunoaştere.

Ilanit Chernick, jurnalist la cotidianul Jerusalem Post, a declarat că se pare că Israelul a atacat presupuse baze iraniene aflate în apropiere de Damasc.

Autorităţile militare de la Tel Aviv au refuzat să comenteze informaţiile.

Israelul, preocupat de prezenţa tot mai puternică a Iranului în Siria, a efectuat în ultimii ani mai multe atacuri aeriene şi cu rachete în Siria, vizând în special transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah, dar şi obiective controlate de forţele iraniene sau cele sprijinite de Teheran.

Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate ameninţările Teheranului.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.

Lasă un răspuns