Socialiştii europeni mai ţin PSD membru doar pentru că au nevoie de 10 mâini ridicate

uroparlamentarul PPE Sigfried Mureşan a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că singurul motiv pentru care PSD mai este membru al socialiştilor europeni este acela că partidele socialiste sunt „la pământ” în Germania, „slabe” în Franţa, Italia, în timp ce în Polonia sunt „aproape inexistenţi”.

„PSD este izolat, nu e nici credibil şi nici competent. O spun cu subiect şi predicat, PSD-ul încă este astăzi membru al socialiştilor europeni dintr-un singur motiv, datorită slăbiciunii socialiştilor europeni. Socialiştii europeni sunt foarte slabi în multe ţări europene în momentul de faţă. Sunt la pământ în Franţa, în ultimul sondaj în Germania sunt pe locul patru după partidul creştin democrat, după un partid de extremă dreaptă şi după ecologişti. Pur şi simplu, în vremurile de astăzi socialiştii nu mai au soluţii la problemele adevărate ale oamenilor”, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, liberalul Siegfried Mureşan, la o dezbatere cu titlul „Summitul de la Sibiu (9 mai 2019) – priorităţi şi valori pentru viitorul Uniunii Europene”.

Eurodeputatul a menţionat că socialiştii europeni au nevoie de „10 mâini ridicate din România”.

„Deci sunt la pământ în Franţa, sunt slabi în Germania, slabi în Italia unde erau la 40% şi în patru ani sunt la 18% acum, în Polonia sunt aproape inexistenţi. Şi doar această slăbiciune a socialiştilor europeni ţine PSD-ul acolo, pentru că au nevoie de 10 mâini ridicate din România”, a precizat Mureşan.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, care a demisionat, la sfârşitul lunii septembrie, din grupul socialiştilor din PE, a declarat, pentru MEDIAFAX, a plecat din grup pentru că aceştia nu au vrut să excludă PSD din familia politică europeană.

Întrebat de ce socialiştii europeni nu au luat o decizie privind excluderea PSD, Ivan a spus că pentru grupul S&D din PE au fost mai importante „calculele politice”.

„Pentru că şi-au făcut tot felul de calcule, probabil, şi consideră că indiferent ce s-a întâmplat pe 10 august, indiferent ce se întâmplă în România, indiferent cât de mult luptă Dragnea şi ceilalţi să apere corupţii, pentru ei e mai important să aibă câteva voturi din partea PSD în PE. Deci calculele politice au fost pentru socialiştii europeni mai importante decât principiile şi valorile pentru care au luptat atâţia ani”, a explicat Ivan.

Lasă un răspuns