Șoselele din Arad crapă sub tonajul de peste 3,5 tone

Despre autovehiculele de mare tonaj care sparg drumurile din municipiu nu ar fi prea multe de spus. Sunt la ordinea zilei. Foarte mulți dintre acești șoferi intră pe străzile municipiului cu tonaj mai mare de 3,5 tone fără să respecte indicatoarele care interzic acest lucru și fără a deține autorizație. Zonele cele mai frecventate sunt știute de angajații din cadrul Poliției Locale Arad, care în cursul lunii mai au intensificat acțiunile de control privind accesul şi circulaţia utilajelor și autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Mai mult, pentru că vorbim deja de un fenomen, au fost suplimentate patrulele în vederea eficientizării activității privind traficul greu, patrulele acționând constant, atât ziua, cât și pe timpul nopții.

116 șoferi prinși într-o lună

În urma acestor controale au fost constatate contravenţii ale conducătorilor de autovehicule de mare tonaj, potrivit legislaţiei rutiere în vigoare și au fost aplicate 116 sancțiuni în valoare de 87.390 lei, adică aproximativ 19.000 de euro. Atenție, în medie, peste trei șoferi au fost „surprinși” în fiecare zi din luna mai.

„Vom aplica în continuare măsurile legale, în scopul determinării conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, să respecte normele ce reglementează accesul şi circulaţia autovehiculelor de mare tonaj, în municipiul Arad”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Laurențiu Tudose, directorul adjunct al Poliției Locale Arad.

Lasă un răspuns