Stadionul neterminat din Tg. Jiu, inclus în bilanţul Vioricăi Dăncilă la capitolul realizări

Stadionul din Tg. Jiu a fost inclus de premierul Viorica Dăncilă pe lista de realizări a Guvernului pe care îl conduce, deşi încă nu a fost finalizat. Acesta ar urma să aibă peste 12.000 de locuri, toate acoperite, un hotel de patru stele, o zonă comercială şi săli de conferinţe. Investiţia până în prezent se ridică la 22 de milioane de euro, iar beneficiar este Compania Naţională de Investiţii, banii necesari construcţiei venind de la bugetul de stat.

Deşi neterminat, stadionul a fost trecut pe lista de realizări, la capitolul Investiţii locale.

Arena din Târgu Jiu are nevoie de noi investiţii, acestea fiind estimate la două milioane de euro. Mai sunt de executat o parte a lucrărilor de sistematizare pe verticală şi asigurarea utilităţilor. Este vorba de canalizarea pluvială şi menajeră.

Marcel Romanescu a spus că a aflat abia după ce a devenit primar că lucrarea licitată iniţial de CNI nu acoperea întreaga investiţie. „Sincer, în momentul în care am venit în primăria Târgu Jiu, am crezut că licitaţia pentru stadion a fost pentru lucrarea în integralitatea sa. Complexul în integralitate, cu tot ceea ce înseamnă spaţii adiacente. Ulterior am constatat că licitaţia iniţială s-a făcut doar pentru această construcţie care s-a ridicat. Neexistând fondurile necesare, partea exterioară a stadionului nu a fost prinsă în proiect. Până la urmă, trebuie să îl realizăm, nu poţi să stai cu un stadion nefuncţional, în care până în momentul de faţă s-au investit peste 20 de milioane de euro. Ce mai este de făcut, raportat la investiţia iniţială, este un cost mic”, a spus edilul Romanescu.

Termenul de finalizare a lucrarilor fusese anunţat pentru sfârşitul lui 2016. A fost amânat pentru 31 iulie 2017. Următoarele date scadente, septembrie 2017 şi martie 2018, au fost şi ele ratate.

Lasă un răspuns